Özgüneş: Şırnak'ın ağır sorunları var

HDP Milletvekili Hasan Özgüneş, Şırnak'ta altyapı sorunlarının devam ettiğini olduğunu belirterek, "Şırnak'ın ilçeleri ve illerle olan bağlantısı ile onların uzantısı olan yollar Türkiye genelinin en kötü yollarıdır" dedi. Özgüneş ayrıca keyfi kimlik kontrolleri, sağlık hizmetine erişimdeki sıkıntılar ve kömür yataklarının rantçılara teslimi gibi sorunlar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla, kentin sorunlarını paylaştı. Şırnak'ın çok ağır sorunlarının olduğunu belirten Özgüneş "Şırnak'ın ilçeleri ve illerle olan bağlantısıyla onların uzantısı olan yollar Türkiye genelinin en kötü yollarıdır. Cizre-Nusaybin yolu harabe durumda. Cizre-Silop-Habur yolu yıllardır tamir edilmemiş. Cizre ve Şırnak arasındaki tünel yolu 23 yıldır tamamlanmadı. Toplamda 45 kilometrelik bir yol" dedi.

Şırnak ve ilçelerinin yollarının durumunu anlatan ve yolların çukurlardan geçilmediğini belirten Özgüneş "AKP hükümetinin en çok övündüğü alanlardan biri Türkiye'de yaptığı yollardır. Gerçekten, birçok yerde insanın takdir edeceği yollar yapılmış. Neden Şırnak'a el atmıyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Şırnak bölgesinde çok güçlü kömür yataklarının olduğuna da işaret eden Özgüneş, "Bu kömürleri 3-5 kişiye tekel düzeyinde teslim etmişlerdir. Halkın bundan yararlanma durumu yok. Tarlasında, tapulu arazisinde çıkıyor yararlanamıyor. Karadeniz, Akdeniz bölgesinden gelen müteahhit oradaki bütün zenginliğe el koyuyor" dedi.

Özgüneş ayrıca Şırnak bölgesinde kolluk güçlerinin, sebep yokken yurttaşlara GBT sorgulamaları ve keyfi aramalar yaptığını anlattı.

Şırnak'ın sağlık konusunda da Türkiye'nin en geri illerinin başında geldiğini vurgulayan Özgüneş, ağır hastaların hiçbirisinin Şırnak'ta tedavi edilemediğini, başka illere gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

(ANKARA-AA)

Etiketler HDP şırnak yol