TUSKON davasında tanıklar dinlenildi: 2 koli belge mangalda yakıldı

Kapatılan TUSKON'a yönelik davada tanıklar dinlenildi. 10 koli evrakın yakıldığı iddiası sorulan tanık Ahmet Karadağ, "Bizim finanstan götürüldü. Kitaplar vardı, 2 koli vardı, mangala götürün yakın denildi. Yazlığa götürüp bıraktık. Çalışanlar olarak mangal yapıyorduk. Mangal partisinde yaktık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üye ve yöneticilerinin yargılandığı, 86 sanıklı FETÖ davasına devam edildi.

İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki salonda yapılan duruşmada, tanıkların dinlenilmesine devam edildi.

Duruşmada, tanık olarak dinlenen Ahmet Kılıçkıran, Aydınlı Grup’ta muhasebe bölümünde çalıştığını, daha sonra şirketin inşaat bölümünde görevlendirildiğini, halen görevde olduğunu belirterek, şirketin işleyişini anlattı.

Tanık Kılıçkıran, şirkette himmet, burs, zekat bağışı toplanmadığını, kendisine böyle bir talep gelmediğini, sadece şirket içerisinde bayramlarda kurban toplandığını duyduğunu, Zaman gazetesine abone olması için kendisine bir teklifte bulunulmadığını, şirkette sohbet toplantılarının da yapılmadığını söyledi.

'KAVURMACI DIŞINDA KİMSEDEN ABONELİK TALEBİ GELMEDİ'

Bir diğer tanık Savaş Kaya da, Aydınlı Grup’ta stajyer olarak başladığını, stajı bittikten sonra şirketin muhasebe bölümünde çalışmaya devam ettiğini aktardı.

Çalıştığı dönemde içerisinde burs, himmet ve kurban bağışı talep edilmediğini belirten Kaya, "Firma bayramlarda ihtiyaç sahiplerine vermek üzere kamu yararına çalışan derneklere elbise yardımında bulunurdu. Ahmet Sait Kavurmacı’nın Zaman gazetesine abonelik için mail attığını hatırlıyorum. Başka kimseden böyle bir talep gelmedi" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Ömer Yıldırım’ın "Bazı kayıtların bir yazlık evde imha edildiğini bilgisini biliyor muyuz?" sorusuna Savaş Kaya, "Hayır, böyle bir bilgim yok" dedi.

Hakim Ömer Yıldırım’ın "Büyükçekmece’de bir yazlıkta 10 koli evrakın yakıldığı iddiası var. Bu durumu biliyor musunuz?" sorusuna tanık Ahmet Karadağ, şu yanıtı verdi:

"Bizim finanstan götürüldü. Kitaplar vardı, 2 koli vardı, mangala götürün yakın denildi. Yazlığa götürüp bıraktık. İsa Taş’ın yazlığı vardı Büyükçekmece’de. Finansman olarak katıldık, 2 arkadaşı dışarıdan çağırdık. Çalışanlar olarak mangal yapıyorduk. Kolilerin içine bakmadık. Mangal partisinde yaktık."

Tanıkların dinlenmesinden sonra duruşma, yarına ertelendi. (İSTANBUL/AA)