Mansur Yavaş hakkında 'son soruşturma' kararı

Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş hakkında avukatlık yaptığı döneme ilişkin iddialarla ilgili suçundan son soruşturma açılmasına karar verdi. Yavaş, ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesi üzerine Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında, avukatlık yaptığı dönemde bir senetle mükerrer tahsilat yapmaya çalıştığı iddiasıyla "görevi kötüye kullanmak", senedi veren kişiye ise çok sayıda mesaj göndererek "kişilerin huzur ve sükununu bozmak" suçundan son soruşturma açılmasına verdi.

Necmettin Kesgin adlı kişi Mansur Yavaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmuş, suçlamalar Yavaş'ın avukatlık dönemine ilişkin olduğundan Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nden kovuşturma izni istenmişti.

Verilen soruşturma ve kovuşturma izinleri üzerine, dosya en yakın ağır ceza cumhuriyet başsavcılığı sıfatıyla Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş, başsavcılık, iddianame düzenleyerek son soruşturma açılması talebiyle dosyayı Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesine yollamıştı.

Edinilen bilgiye göre, tarafların avukatlarının yazılı beyanlarını da alan mahkeme, Yavaş hakkında "son soruşturmanın açılmasına" karar verdi.

Dosyada, Yavaş'ın, dava ve hukuki danışmanlık hizmetine istinaden verilen 29 Mart 2011 tarihli 600 bin ABD Doları bedelli senet için Ankara 29'uncu İcra Müdürlüğü'nde, alacağa istinaden teminat olarak verilen bedelsiz kaldığını bildiği 5 Kasım 2009 tarihli aynı bedelli senedin tahsili için de Ankara 8'inci İcra Müdürlüğü'nde takip başlattığı, bu suretle mükerrer tahsilat yapmaya çalıştığı iddia edildi.

Yavaş'ın "görevi kötüye kullanmak", müştekinin telefonuna çok sayıda mesaj göndererek de "kişilerin huzur ve sükununu bozmak" suçlarını işlediği öne sürülen kararda, "delillerin Yavaş hakkında soruşturma açılması kararı verilebilecek nitelik ve yeterlilikte" olduğu belirtildi.

Mahkeme, kararını, yetkili ve görevli Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Karar üzerine Yavaş, mahkemede hakim karşısına çıkacak.

Adaylığı döneminde gündeme gelen iddialarla ilgili olarak Mansur Yavaş, "Bu şahıs resmi evrakta sahtecilik, şantajdan hapis cezası almış bir kişidir. Avukatlığını yaptığım şirketin ödemesini alıp kaçmış, şahsıma bıraktığı senedi icraya verdiğimde, senetteki imzanın sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Şahsın bana verdiği sahte senetle ilgili bir icra inkar kararı vardır. Asıl mağdur benim" demişti. (ANKARA/AA)

Mansur Yavaş: Senet davasında mağdur benimMansur Yavaş: Senet davasında mağdur benim