58 saniye yol kapama eylemine soruşturma

Adana’da açlık grevlerine dikkat çekmek için 3 Mayıs tarihinde kırmızı ışıkta yol kapatarak 58 saniye boyunca eylem yapanlara soruşturma açıldı. Savcılık soruşturması kapsamında 11 kişi Adana Emniyeti'ne çağrılıp ifadeleri alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana’da açlık grevlerine dikkat çekmek için kırmızı ışıkta yol kapatarak 58 saniye boyunca eylem yapan 11 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, 3 Mayıs’ta yapılan eyleme ilişkin Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma neticesinde 11 kişi Adana İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne çağrılarak ifadeleri alındı.

Savcılık, 11 kişinin ellerinde DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in fotoğrafının olduğu “Leyla Güven haklıdır, tecrit kalkmalıdır” dövizlerini taşıyıp, ağızlarına maske takarak, yol kapattığını ve bu şekilde “2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçunu işlediğini iddia etti. Savcılık 11 kişinin kırmızı ışıkta durduğunu görmezden gelirken, eyleme katılanların ise tek tek tespit edilerek, ifadelerinin alınmasını istedi. Kimlik tespitleri yapılanlar emniyete çağırılarak ifadeleri alındı. Emniyette ifade verenler amaçlarının trafiği kapatıp, kamu düzenini bozmak olmadığını belirterek, “Maksadımız açlık grevindeki Leyla Güven’e destek olmak ve bir dakikadan kısa bir süre kırmızı ışık yanarken, yolun ortasında kısa bir süre durarak, kamuoyunun dikkatini çekmekti. İstinat edilen suçlamayı kabul etmiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)