Taksim Dayanışması: Gezi umuttur, umut bitmez

Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmedi. Taksim Dayanışması adına basın açıklamasını yapan Mimarlar Odası İstanbul Büyük Kent Şube Başkanı Esin Köymen, "Onlarca davada olduğu gibi olmayan suçlar yaratılıp olmayan delillerle cezalandırma hazırlığı yapılıyor. Oysa herkesin, hepimizin çok iyi bildiği gibi, Gezi umuttur, umut bitmez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine, Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü nedeniyle İstanbul'da eylem yapıldı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, TMMOB Makine Mühendisleri Odası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, “Gezi umuttur, umut bitmez Karanlık gider Gezi kalır” pankartı ve "Gezi yargılanamaz", "Hepimiz gezideydik", "Biz Geziciyiz, siz gidicisiniz" dövizleriyle Taksim Meydanı’na yürüyüşe geçti.

Eyleme, Taksim Dayanışması bileşenleri, eylemlerde yaşamını yitirenlerin aileleri, CHP milletvekilleri Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, Ali Haydar Hakverdi, TİP milletvekilleri Barış Atay, Erkan Baş, HDP milletvekilleri Oya Ersoy, Ahmet Şık, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Emek Partisi İstanbul İl Yöneticileri de katıldı.

Gezi Parkı’na karanfil bırakmak isteyen eylemcilere, sokağı barikatla kapatan polisler izin vermedi. Bunun üzerine Meşelik Sokak’ta açıklama yapıldı.

'ADALETSİZLİK ÇOK UZUN SÜRMEZ'

Gezi Dayanışması'ndan avukat Can Atalay, "Türkiye’nin her yeri Gezi’dir her yeri direniş yeridir. Gezi’de çocuklarımızın ölmesini emrini veren polisler ya cezaevinde ya da yurt dışında. Emri verenler hesap vermemiş olabilir, Gezi’de bu ülkenin umudu olanlar burada, direniş bayrağını yükseltiyorlar. Bir ülkede herkes adalet istiyorsa o ülkede adalet yerin dibine batmıştır. Adaletsizlik çok uzun sürmez” dedi.

'BÜYÜK ADALETSİZLİKLERE RAĞMEN ANILARI HEP TAZE'

Atalay’ın ardından Taksim Dayanışması adına basın açıklamasını Mimarlar Odası İstanbul Büyük Kent Şube Başkanı Esin Köymen yaptı.

“Gezi umuttur, umut bitmez... Karanlık gider Gezi kalır” diyen Köymen, “Taksim Gezi Parkı'nda başlayıp 80 ile yayılan, ülkemizin en kitlesel ve en barışçıl hareketinin, Haziran direnişinin; Abdocan'ın, Mehmet'in, Ethem'in, Medeni'nin, Hasan Ferit'in, Ali İsmail'in ve Ahmet'in hayatları pahasına öne atıldıkları Gezi'nin üzerinden 6 yıl geçmiş" şeklinde konuştu.

Ölümler ve yaralanmalarla ilgili dosyalarda takipsizlik kararı ya da hafif cezalar verildiğini söyleyen Köymen, "Biber gazı ve polis şiddeti ile gözlerini kaybeden, büyük bedensel travmalar yaşayan arkadaşlarımızın yeni yeni iyileşip, hayata dönebildikleri koskoca 6 yıl. Ölümlere ve yaralanmalara yol açan polis şiddetinin açılmayan soruşturma dosyalarında, takipsizlik kararlarında, hafifletilen cezalandırmalarında yaşanan büyük adaletsizliklere rağmen; anıları hep taze” ifadelerini kullandı.

Taksim Dayanışması hakkında müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldığını dile getiren Esin Köymen, "Öncesindeki onlarca davada olduğu gibi olmayan suçlar yaratılıp olmayan delillerle cezalandırma hazırlığı yapılıyor. Bundan sonra hiç kimsenin muhalefet etmeye cüret edememesi murat ediliyor. Oysa herkesin, hepimizin çok iyi bildiği gibi, Gezi umuttur, umut bitmez"

24-25 Haziran’da Silivri’de görülecek olan Gezi davasına çağrı yapan Şehir Plancısı ve Taksim Dayanışması Üyesi Tayfun Kahraman, “Gezi umuttur yargılanamaz” dedi.