Kırker: Emir verilseydi Hulusi Akar'ın koltuğuna da otururdum

Darbe girişimi sırasında Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nda yaşananlara ilişkin davada, eski Tuğgeneral Ahmet Bican Kırker savunma yaptı. Emir komuta içerisinde verilen emirle kışlaya gittiğini iddia eden Kırker, "Emir verilseydi Hulusi Akar'ın koltuğuna da otururdum" ifadesini kullandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminde, Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin davada, eski Tuğgeneral Ahmet Bican Kırker, savunma yaptı.

Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada sanık Kırker, "Darbe girişimine ilişkin bir faaliyet içerisinde bulunmadığını, terör saldırısı alarmı verildiği için ortamın hareketli olduğunu, kamera kayıtları incelendiğinde darbe yapan bir asker görüntüsünün görülemeyeceğini" söyledi.

'YAZILI EMİRLE KIŞLAYA GİTTİM'

Karargah binasındaki brifing salonunda darbe toplantısı yaparak sıkıyönetim ilan edildiğini bildiren konuşma yaptığı iddiasını reddeden Kırker, telefona bakma veya televizyon izleme fırsatı olmadığı için darbe girişiminden haberdar olmadığını ileri sürdü.

Etrafındaki kişiler tarafından olaylar olduğu ve çeşitli açıklamalar yapıldığının iletilmesi üzerine darbe girişimini öğrendiğini iddia eden Kırker, kamera kayıtlarında, "yaşananları şaşkın bir halde anlamaya çalıştıklarının ve darbeci bir askerin aksine sakin kaldıklarının görüldüğünü" savundu.

15 Temmuz akşamı Etimesgut Zırhlı Birlikler Okul Eğitim ve Tümen Komutanlığı'na yazılı emirle tümen komutanı olarak atanmasıyla kışlaya geldiğini öne süren Kırker, "Emir verilseydi Hulusi Akar'ın koltuğuna da otururdum" dedi. Duruşmaya yarın Kırker'in savunmasıyla devam edilecek. (ANKARA/AA)