Mahsun Kırmızıgül'ün Yeni Akit'e açtığı dava reddedildi

Mahsun Kırmızıgül'ün Yeni Akit'e açtığı tazminat davasında karar açıklandı. Mahkeme, haberdeki ifadeleri düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirerek, davayı reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mahsun Kırmızıgül'ün, kendisi için "Eski Türkiye artığı" ve "Terör örgütlerinin son dönemdeki gözdesi" ifadelerini kullanan Yeni Akit gazetesine açtığı dava reddedildi. Mahkeme, Kırmızıgül'e yönelik ifadeleri düşünce ve fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirdi.

Sözcü gazetesinden Ümit Türk'ün haberine göre, oyuncu ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül, Yeni Akit gazetesinde 11 Ocak’ta yayınlanan “Kırmızıgül’ün bu ahlaksız filmine izin vermeyin” başlıklı haberinde kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle 25 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, bugün görülen karar duruşmasında Kırmızıgül’ün avukatı, “Müvekkilimin bu haberler karşısında ne şekilde yıprandığını dilekçemizde belirtmiştik. Davamızın kabulüne karar verilmesini istiyoruz” dedi.

'DAVACI BU HABERİ, YORUM OLARAK GÖRMELİ'

Yeni Akit gazetesi avukatı ise filmle ilgili RTÜK’ün de para cezası kestiğini belirterek, “Kendi filmini ifade özgürlüğü olarak savunan davacının, bu haberi de yorum olarak görmesi gerekir. Davanın reddedilmesini talep ediyoruz” diye konuştu. Tekrar söz alan Kırmızıgül’ün avukatı, RTÜK’ün verdiği kararın bu davayı bağlayamayacağını savundu.

Kararını veren mahkeme, Yeni Akit’in haberindeki ifadeleri düşünce ve fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirdi. Kırmızıgül’ün tazminat istemli davasını reddetti.

Yeni Akit’te 11 Ocak’ta yer alan haberde, “Eski Türkiye artıklarının, Müslüman Anadolu Milleti’nin değerlerini kendi kirli ideolojileri uğruna yok etmek için kullandıkları, 'Sanat ve sinema ile Müslümanlara hakaret' metodu terör örgütlerinin son dönemdeki gözde yönetmeni Mahsun Kırmızıgül eli ile halen devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.