EMEP: Yeniden kazanacağız

Emek Partisi İstanbul Başkanı Sema Barbaros, Ekrem İmamoğlu'nun İBB'ye dair yaptığı israf açıklamasını hatırlatarak, "İstanbul halkını belediyenin halkın sömürülmesinin bir aracı haline getirilmesine karşı, sandıkta yağma belediyeciliğine gereken dersi vermeye çağırıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Ekrem İmamoğlu'nun çeşitli televizyon programlarında açıkladığı yeni bilgiler  bu rant düzeninin nasıl sürdürüldüğüne dair önemli veriler ortaya koyuyor" dedi.

Barbaros açıklamasında, İmamoğlu'nun açıkladığı bilgileri şöyle sıraladı:

"Sayıştay raporlarına göre ortaya çıkan yıllık zarar: 753 milyon TL. İhtiyaç dışı alınan araçlar için harcanan: 120 milyon TL. Sadece son 3 yılda internet sitesine harcanan: 80 milyon TL. Sadece son 6 yılda hiç hayata geçirilmemiş fikir projelerine harcanan: 226 milyon TL. Maddi olanakların en yoğun olduğu bir kentin yönetilme tarzı AKP belediyeciliğinin ve tek adam rejiminin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. İstanbul'un taşı toprağı-doğası, kültürel ve tarihi mirası, yandaş patronlara, cemaatlere, tarikatlara, akrabaya, damada ‘parsel parsel dağıtılmış’ ve kent bunları zenginleştirecek bir ‘nimet’ olarak görülmüştür."

Barbaros, "Birliğimizin ve gücümüzün sandıkla sınırlı kalmaması gerektiğini de biliyoruz. Tüm işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri hesap sormaya, birleşmeye, mücadele etmeye ve yaşamın her alanında örgütlenmeye çağırıyoruz. Yeniden kazanacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)