Muhtar Komi'nin yerine yine kayyım

31 Mart yerel seçimlerinde Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi Muhtarı seçilen Ayhan Komi’nin yerine kayyım atandı. Komi’nin yerine geçen yıl da kayyım atanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van’da geçen yıl İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve yerine kayyım ataması yapılan muhtar Ayhan Komi, 31 Mart seçimlerinde yeniden Edremit’in Süphan Mahallesi Muhtarı seçildi. ANF’de yer alan habere göre Ayhan Komi, bugün bir kez daha görevinden alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Ekim 2018 tarihinde görevinden alınan ve yerine kayyım atanan Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi Muhtarı Ayhan Komi, 31 Mart 2019 yerel seçimlerini açık farkla kazanarak yeniden muhtar seçilmişti.

Komi, 7 bin oyun 4.300’ünü alarak açık farkla yeniden muhtar olmasına rağmen Edremit Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli’nin İçişleri Bakanlığına başvurusu üzerine görevden alındı. Bakanlık, Komi’yi süren ‘Örgüt propagandası’ davasını gerekçe göstererek görevinden uzaklaştırdı. Komi’nin Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında duruşma Eylül ayına ertelemişti.

Ayhan Komi, halkın iradesinin bir kez daha gasp edildiğini söyledi. İddia edilen propaganda davasında mahkemenin henüz karar vermediğini aktaran Komi, “Her defasında bir gerekçe ile halk iradesi gasp ediliyor. 31 Mart seçimlerinde büyük farkla kazandım. Ancak her şeye rağmen halkın belediye başkanı biziz ve halkımızın içinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)