TBMM Başkanlığı: Banko görevlisini rehin almaya çalışan 2 kişi gözaltına alındı

TBMM Başkanlığı, Meclis'e girmek isterken banko görevlisi rehin almaya çalıştığı iddia edilen 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, TBMM Dikmen Kapısı’na gelen 2 kişi, bir milletvekili ile randevuları olduğunu söyleyerek Meclis’e girmek istedi. Açıklamada, 2 kişinin arama ve güvenlik sorgulaması sırasında, banko görevlisini rehin almaya çalıştığı iddia edildi.

Koruma görevlilerinin şüphelileri gözaltına aldığı aktarılan açıklamada, "Her iki şüphelinin terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirlenmiştir. Zanlıların üzerinde yapılan aramada ise bomba düzeneği süsü verilmiş bir parfüm kutusu ile el yapımı kesici aletler bulunmuştur" denildi. Emniyete götürülen şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise, TBMM'ye ziyaretçi olarak geldiklerini söyleyen 2 kişinin ucunda kesici madde olan kalemle görevlilere saldırdığı iddia edildi.

Açıklamada, "Yanında bulunan çanta içerisinde yapılan aramada bomba düzeneğine benzer dışarısında kablolar bulunan bantlanmış siyah kutu bulunmuş, bomba uzmanlarınca yapılan kontrolde içerisinin boş olduğu anlaşılmıştır" denildi. (HABER MERKEZİ)