YÖKSİS: Diplomalar yüklendi

YÖKSİS, Kıbrıs'ta mezun olan ve diplomaları askıya alınanlara ilişkin açıklama yaptı: Rutin bir kapatma işlemine ilişkin yanlış anlaşılmalar var. Geçmişte verilen diploma denklikleriyle ilgili herhangi bir sorun yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kıbrıs'taki üniversitelere yatay geçiş yapan ve mezun olan öğrencilerin diplomalarının askıya alınmasıyla ilgili YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi)'ten açıklama geldi. Gazete Duvar'ın bugün gündeme getirdiği 'Haber verilmeden on binlerce kişinin diploması askıya alındı' haberine ilişkin YÖKSİS'ten yapılan açıklamada "Rutin bir kapatma" denildi. Diploma denkliği konusuna ilişkin, "YÖKSİS üzerinde geçmişte verilen diploma denklikleri ile ilgili herhangi bir sorun bulunmadığını önemle belirtmek isteriz" bilgisine yer verildi.

YÖKSİS: GEÇMİŞTE VERİLEN DİPLOMA DENKLİKLERİ İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR SORUN YOK

YÖKSİS'ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Üzerinde yapılan “teknik bir analiz, güncelleme çalışması” neticesinde yaşanan “rutin bir kapatma” işlemine ilişkin bazı yanlış anlaşılmalar olduğunu tespit edilmiştir. Bilindiği üzere YÖKSİS, sürekli güncellenen bir program olduğundan bazı teknik çalışmalar, analizler veya güncellemeler esnasında sistem kısa süreli ve kademeli, bütün veya lokal olarak kapatma durumunda kalınmaktadır.  Yine böyle bir güncelleme, teknik analiz çalışması yapılırken sistemde yaşanan kapanma, bilgilerin görülememesi durumu farklı bir şekilde algılanıp, bir sorun varmış gibi anlaşılmıştır. YÖKSİS üzerinde geçmişte verilen diploma denklikleri ile ilgili herhangi bir sorun bulunmadığını önemle belirtmek isteriz. Yapılan rutin, teknik çalışmamız sona ermiş olup, sistem tekrar eski haline gelmiştir." 

Haber verilmeden on binlerce kişinin diploması askıya alındıHaber verilmeden on binlerce kişinin diploması askıya alındı

DİPLOMA DENKLİĞİ ŞU AN ÖĞRENCİ OLANLARI ETKİLEYECEK Mİ?

ÖSYM tarafından yapılan sınavla Türkiye'de bir üniversiteye yerleştikten sonra Kıbrıs'taki bir başka fakülteye yatay geçiş yapan ve mezun olan on binlerce kişinin diploması kendilerine haber verilmeden askıya alınmasıyla birlikte on binlerce mezun ve şu an bu üniversitelerde eğitim gören öğrencinin gözü YÖK'te. Öğrencilerin mezun olup Türkiye'ye döndükten sonra diploma denkliğiyle karşılaşıp karşılaşmayacaklarına ilişkin birçok soru işareti var. Konuyla ilgili dün aradığımız YÖK'ten bir yetkili de kararın geriye dönük olarak uygulanacağını söyleyerek mevcut öğrencilerin de diplomaları için de denklik aranacağınını açıkladı. Hem mezun olan hem de şu an öğrenci olan on binlerce kişi YÖK'ten bu konuda bir açıklama bekliyor. (HABER MERKEZİ)

Diplomalar denkliğe takılırsa ne yapılmalı?Diplomalar denkliğe takılırsa ne yapılmalı?