Aydınlık-Osmanlı Ocakları yakınlaşmasında yeni sayfa

Aydınlık Gazetesi’nde bir Osmanlı Ocakları yöneticisinin 'Aydınlık bir gelecek için Türkiye İttifakı' yazısı yer aldı. "Atalarımız bizimdir” ifadelerinin yer aldığı yazıda 'Türkiye İttifakı' konu edinildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vatan Partisi ve bu partiye yakın Aydınlık Gazetesi ile Osmanlı Ocakları arasında yakınlaşma devam ediyor. İlk olarak Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni ve Vatan Partisi'nin 31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan İlker Yücel'in Öncü Gençlik'in kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşma ile gündeme gelen yakınlaşmada son gelişme Osmanlı Ocakları Kemaliye Başkanı Gökhan Taş'ın, 'Aydınlık bir gelecek için Türkiye İttifakı' başlıklı yazısının dün Aydınlık'ta yayınlanması oldu. Yazıda “Atatürk de bizim Erdoğan da bizim” ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadeleriyle gündeme gelen 'Türkiye İttifakı'nı konu edinen yazıda Taş, Osmanlı ile Türkiye Cumhuriyeti döneminin 'bir bütün' olduğunu savunarak, "Bu bağlamda Cumhurbaşkanımızın 'Türkiye İttifakı' mesajını dikkate alarak, milli duruş çizgisinde olduğunu iddia eden bütün parti ve sivil toplum kuruluşlarının Kuvayı Milliye ruhu ile asgari müşterekler ve ortak değerler çerçevesinde bir araya gelmeleri gerektiğini düşünmekteyim" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'in, Öncü Gençlik’in 25. yıl kutlamalarında yaptığı konuşmada “vatan savunması için yan yana gelinecek kurumlar” arasında AK Parti’ye yakın Osmanlı Ocakları’nı da saymasının ardından "Osmanlı Ocakları ve Aydınlık arasında ittifak mı yapıldı?" sorusu gündeme gelmişti. İddiaların yankısı sürerken, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 23 Nisan'ın 'Çocuk Bayramı' yapılmasının 'Atatürk'ün çok ciddi bir hatası' olduğunu savunmuş buna tepki gösteren Aydınlık yazarı Yavuz Alogan sosyal medyada, “23 Nisan Çocuk Bayramı’dır. Çocuklar, balonlar ve krapon kâğıtlarıyla kutlanır. Osmanlı ocakları, çarşaflı çocuklar ve ilahilerle kutlanmaz” mesajı vermişti. (HABER MERKEZİ)