İBB: Veri kopyalama talimatı yürürlükten kaldırıldı

İBB, mahkeme kararı nedeniyle belediyedeki veri kopyalama talimatının yürürlükten kaldırıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Başkan Ekrem İmamoğlu'nun, belediyenin dijital verilerinin kopyalanması talimatının yürürlükten kaldırıldığını açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanının, 2 müfettiş ve 3 uzman oluşan bir heyet tarafından kopyalanması talimatı vermişti. AK Parti'nin mahkemeye yaptığı başvuru üzerine, işlemin yürütmesinin durdurulmasına kararlaştırılmıştı.

İBB'den bugün yapılan açıklamada, karar uyarınca kopyalama talimatının yürürlükten kaldırıldığı aktarıldı. Açıklamada, "Her ne kadar hukuki gerekçeleri yerinde bulmasak da mahkemenin yürütmeyi durdurma kararında belirtilen hususların yerine getirilmesi ve teftiş kurulu başkanlığımızın, yeniden değerlendirilmesi konusundaki görüşlerine iştirak edilmesine karar verilmiştir. Bu yüzden söz konusu talimat, gerekçeleri ile ihdas edildiği tarihten itibaren geçerli olmak üzere yürürlükten kaldırılmıştır" denildi.

Açıklamada, Ekrem İmamoğlu'nun 22 Nisan'da, işlemin durdurulması için Teftiş Kurulu Başkanlığı'na gönderdiği yazıya da yer verildi. (HABER MERKEZİ)

Mahkeme, İBB'de veri kopyalamayı durdurduMahkeme, İBB'de veri kopyalamayı durdurdu