'Türkiyeli Ermeniler 104 yıldır adalet bekliyor'

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Meclis Başkanlığı’na önerge verdi. Paylan, “Dünyanın her tarafına saçılmış Türkiyeli Ermeniler 104 yıldır adalet beklemektedir. Bu adalet ancak, Türkiye halklarının vicdanında ve Türkiye’nin meclisinde sağlanabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Meclis Başkanlığı’na önerge vererek, 1915 soykırımının TBMM'de görüşülmesini ve Meclis Araştırması yapılmasını istedi.

Paylan, “Dünyanın her tarafına saçılmış Türkiyeli Ermeniler 104 yıldır adalet beklemektedir. Bu adalet ancak, Türkiye halklarının vicdanında ve Türkiye’nin meclisinde sağlanabilir. Ermeni halkının büyük felaketinin görüşülmesi gereken meclis, öncelikle Türkiye’nin meclisi olmalıdır” dedi. Ermeni Soykırımını TBMM’de hiç görüşülmediğine dikkat çeken Paylan, “Soykırım, onlarca dünya meclisinin konusu olmuştur. Ancak TBMM’de hiç görüşülmemiştir. Oysa Ermeni halkının büyük felaketinin konuşulması gereken meclis, felaketin yaşandığı toprakların meclisidir. Yani Türkiye’nin meclisidir” ifadelerine yer verdi.

‘CUNTA KARARIYLA SÜRÜLDÜLER’

Paylan önergesinde soykırımın nelere yol açtığını anlatırken şöyle dedi: “Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul’da yaşayan; siyasetçi, yazar, şair, gazeteci, eğitmen, tiyatrocu, araştırmacı çok sayıda Ermeni aydın tutuklandı. Ankara Ayaş ve Çankırı’ya sürgüne gönderilen Ermeni aydınların büyük çoğunluğu öldürüldü. Ermeni halkı, Osmanlı Devletini yöneten cuntanın kararıyla tarihi topraklarından sürüldü. Büyük bölümü yaşadıkları şehirlerin civarında veya tehcir yollarında katledildi.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler TBMM Ermeni 1915 paylan