Selçuk Kozağaçlı: Dosyama baktırmadınız, gerekçelerimi siz bulun

Hakkında 11 yıl 3 ay hapis cezası verilen ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, İstinaf'a başvurdu. Kozağaçlı, yargılandığı davayla ilgili dosyaya bakılmasına izin verilmediğini anlatarak, "Böyle bir sözde yargısal hükmün ortadan kaldırılması için sayısız gerekçenin dayanaklarıyla birlikte orada olduğunu biliyorum. Bana dosyaya baktırmadığınıza göre sizlerin onları benim için de bulmanızı umuyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Silivri Cezaevi'nde tutulan ve bir süre önce 11 yıl 3 ay hapis cezası verilen ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı bugüne kadar yargılandığı dava ile ilgili dosyaya bakılmasına izin verilmediğini dile getirerek karara itiraz ettiğini söyledi.

Kozağaçlı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı'na, "Yargılandığım süre boyunca hapishanede 12 metre karelik bir hücrede tutuldum. Dava dosyası kağıda basılmış olarak bana hiç verilmedi. Zaten 30 bin sayfayı bulan büyüklüğü nedeniyle, verilseydi de fiziksel açıdan hücreye sığma ihtimali yoktu" diyerek itirazda bulundu.

Kozağaçlı itiraz dilekçesinde şunları söyledi: "Karara itiraz ediyorum. Böyle bir sözde yargısal hükmün ortadan kaldırılması için sayısız gerekçenin dayanaklarıyla birlikte orada olduğunu biliyorum. Bana dosyayı baktırmadığınıza göre sizlerin onları benim için de bulmanızı umuyorum." (HABER MERKEZİ)