Ankara’da 1 Mayıs mitingi Tandoğan'da yapılacak

Ankara'da 1 Mayıs'ın adresi Tandoğan Meydanı olarak belirlendi. '1 Mayıs Tertip Komitesi' tüm işçileri ve emekçileri mitinge davet etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara'da yapılacak 1 Mayıs mitingine çağrıda bulunan '1 Mayıs Tertip Komitesi, Ulus'ta yatığı basın açıklamasıyla tüm işçi ve emekçileri Tandoğan Meydanı’na davet etti.

KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, TMMOB Ankara İKK, Ankara Tabip Odası, Birleşik Kamu İş ve Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın (ASMMMO) oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan Tayfun Görgülü, mitingin başlangıç saatinin de 13.00 olduğunu duyurdu.

'KARDEŞÇE YAŞAMA İRADEMİZİ GÖSTERMEK İÇİN MEYDANLARDA BULUŞUYORUZ'

“İşçisi, işsizi, emekçisi, emeklisi, aydını, sanatçısı, gazetecisi, öğrencisi, esnafı, kadını, genci, yaşlısıyla 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz" diyen Görgülü açıklama sırasında şunları kaydetti," Küçük bir azınlık için değil, bir avuç patron için değil, halkın emekçi çoğunluğu için yaşanabilir bir memleket hasretiyle meydanlarında buluşuyoruz. Ekonomik krizin faturasını, işçiler, emekçiler, dar gelirli milyonlar değil krizin sorumluları ödesin diye haykırmak için buluşuyoruz. Bizi işsizliğe, yoksulluğa, köleliğe ve düşmanlığa mahkum etmek isteyen düzene karşı, insanca, özgürce, kardeşçe yaşama irademizi göstermek için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz.” (Kaynak: Birgün)