Selçuk Mızraklı: Halkın parası ile kendilerine saraylar yapmışlar

HDP'li başkanlar mazbatalarını almaya başladı. Bugün mazbatasını alarak göreve başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, kayyımın makamında yaptığı lüks harcamaları teşhir ederek, "Halkın parasıyla kendine saray yaptırmış" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da HDP’den seçilen belediye başkanları mazbatalarını almaya başladı. Merkez Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinin ardından bu sabah Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve meclis üyeleri mazbatasını alarak göreve başladı.

Selçuk Mızraklı, mazbatalarını dün alan ilçe belediye başkanları, HDP’li milletvekilleri, Barış Anneleri ve Meclis Üyeleri ile YSK’ye gitti. Mazbatasını alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, daha sonra belediye binasına geçti. Eşbaşkan Hülya Alökmen Uyanık ve bazı belediye meclis üyeleri ise KHK ile ihraç oldukları gerekçesiyle mazbata alamadılar.

.

Kutlamaları kabul eden Mızraklı, ardından makam odasına geçti ve karşılaştığı lüks manzarayı, "Halkın parası ile kendilerine saraylar yapmışlar... Bütün israf ve şatafatlarını halka tek tek göstereceğiz. Sözde başkanlık odası!" notuyla Twitter hesabından paylaştı.

Mızraklı’nın paylaştığı görüntülerde, kayyım Cumali Atilla’nın kullandığı lüks banyo da görülüyor.

ALKIŞLARLA BELEDİYEYE GELDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, mazbatasını aldıktan sonra belediye binasına geldi. Alkışlar, zılgıtlar ve “Amed ya me ye” (Amed bizimdir) sloganıyla karşılandı. Mızraklı’nın belediyeye gelişi beklenirken belediye önündeki güvenlik kulübeleri kaldırıldı. Kayyım atandıktan sonra ilk kez büyük bir kalabalık belediyenin önünde toplanmış oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanları zılgıtlarla geldikleri belediye meclis odasında basın açıklaması yaptı.

Teşekkür konuşması yapan Mızraklı, “Biz mazbatayı 1 Nisan'da halkımızdan aldık. 31 Mart tarihinde halk kararını vermişti. Ancak halkın kararına rağmen mazbatalar verilmedi. Bugün itibariyle mazbatalarımızı aldık. Seçim sürecinden bugüne kadar bize destek olan Diyarbakır halkına teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

"Havaya, suya ve toprağa cemre düştü. 31 Mart itibariyle Amed’e halkın cemresi düştü” diyen Mızraklı, “Elimizden hukuksuzca alınan belediyeyi, halkım emeği ve çabasıyla tekrar aldık” şeklinde konuştu.

KAYYIM'IN YAPTIRDIĞI MAKAM ODASINA TEPKİ

Gültan Kışanak zamanında oda sade bir görüntüye sahipti (FOTO T24)

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kayyım olarak atanan Cumali Attila Kışanak'tan boşalan koltuğa oturmuştu.

Kayyım atandığında ise odanın görüntüsü böyleydi

Dönemin Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un, Eş Başkan Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’yı ziyareti sırasında böyle ağırlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da belediye ziyaretinde bu salonda ağırlanmıştı.

(DUVAR)