Eski ÖSYM başkanı Ali Demir'in gözaltı süresi uzatıldı

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de aralarında olduğu 8 kişinin gözaltı süreleri ikinci kez uzatıldı. Demir'e 2010 yılındaki KPSS sorularının sızdırılması suçlaması yöneltiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara merkezli 7 ildeki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de bulunduğu 8 şüpheli, gözaltı sürelerinin uzatılması talebiyle ikinci kez adliyeye sevk edildi. Sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlıların ikinci kez gözaltı sürelerinin uzatılmasına karar verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 9'unun 'etkin pişmanlık' hükümlerinden faydalandığı, 7'sinin de savcılık talimatıyla polisten serbest bırakıldığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan eski ÖSYM Başkanı Demir, Bursa Kestel'de Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil firmasında yakalanmıştı. Gözaltına alınanlar arasında ÖSYM'de bilişim personeli, uzman ve tekniker olarak görev yapan 6 kişinin de yer aldığı belirtilmişti.

(ANKARA-AA)