Soylu: Büyükçemece'de tahkikat ocakta açılmış

İçişleri Bakanı Soylu, seçim sonrası sessizliğini bozarak Büyükçekmece'yle ilgili iddialarla ilgili konuştu: "Şimdi bir suç ortada. Seçime yönelik bir yolsuzluk yapılmış. Adli tahkikat açılmış zaten. Ocak 2019'da açılmış. İdari tahkikat da açılmış."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçim sonrası sessizliğini koruyan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün tartışmalara katılarak, Büyükçekmece'yle ilgili iddialarda bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerinin açıklamalarına tepki gösteren Soylu "Sanki devlet kapısından hiç girmemiş insanların yorumlarıyla karşı karşıyayız. Bunu Sayın Kılıçdaroğlu ve yardımcısı için söylüyorum. Sadece yazık diyorum. Bunca yıl devlette çalışmış, bu milletin vergileriyle maaş almış kişilerin hiç devlet bilmeden, kurum bilmeden, cahilane taraflarını hakikaten üzülerek takip ediyorum. Televizyonların karşısına çıkıp bir değerlendirmeyi ortaya koyuyorlarsa ve bunun ne gerçekle ne devlet tecrübesiyle ilgisi yoksa, bu ya cahilliktir ya kötü niyettir" dedi.

Bakan Soylu şöyle devam etti: "Büyükçekmece'de bir olay söz konusu olmuş. Bu bugün olmamış. Bu yolsuzluk, usulsüzlük olayı. Bu olayın anlaşılması da yine seçim takvimi içerisinde, AK Parti teşkilatlarının seçim kurullarına müracaatıyla ortaya çıkmış. Burada usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldı. Haksız bir seçmen yazımı söz konusu. Bunu tespit etmişler. Seçim takvimi içerisinde tespit etmişler. Bunu yapan kim? Mevcut başkanın yakınları. Bir kişinin bir yere nakli, beyanı ve belgelerle ilgilidir. Herkes istediği arsaya gidip kendini yazamaz. Bu bilgiyi kim aktarır. Belediyeler aktarır. biliyorsunuz bir yeni kimlik dağıtımına geçtik. Mevcut nüfus idarelerindeki personel sayılarını artırmak gerekti. Büyükçekmece'deki (başkan) geldi, oraya oturdu, oradaki çalışmasını ta 2019 yılında yapılacak bir seçime dayandırdı. Uzun zamandır hazırlık var. Bir arsaya, bir iş yerine veya bir meskenin içerisinde oturmayan kişilerin oturmasını sağlayacak anlayışı bilgisayarla yapıyor...."

'ŞİMDİ BİR SUÇ ORTADA...' 

"Bakanlık bu soruşturmayı re'sen mi başlattı?" sorusuna "Şimdi bir suç ortada. Seçime yönelik bir yolsuzluk yapılmış. Adli tahkikat açılmış zaten. Ocak 2019'da açılmış. İdari tahkikat da açılmış. Sürecin içerisinde bu mesele yürüyor. Bir yandan bir siyasi  parti mesul sizsiniz diyor" diye yanıt verdi.

Gazeteciler, Soylu'ya MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'İstanbul'da yeni seçim düşünülebilir' sözlerini hatırlatarak bu konudaki düşüncelerini sordu. Soylu, Bahçeli'nin sözlerine destek verdiğini söyleyerek, "Bu seçimin bu tartışmadan yoksun bırakılabilmesi için, Sayın Bahçeli'ye katılıyorum, tekrarlanması bu tartışmaların seçilecek kişileri gölgede bırakmasını ortadan kaldıracaktır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)