Cinsel saldırı zanlısı profesör tutuklandı

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden profesör H.B., kendisine ait özel klinikte hekim Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklandı. Fakülteyle ilgili çok sayıda taciz iddiası da gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi öğretim üyesi H.B., cinsel saldırı nedeniyle önce açığa alındı, ardından tutuklanarak cezaevine konuldu. Profesör H.B.'nin arkadaşı olan bir jinekoloğa da olayı kapatmaya çalıştığı suçlaması yöneltiliyor.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın “Başkent’te klinikte tecavüz dehşeti” başlıklı haberine göre Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde öğretim üyesi olan profesör H.B., 3 Nisan akşamı kendisine ait özel kliniğe gitti. Bu sırada klinikte 23 yaşındaki veteriner hekim Ç.B. nöbetçi hekim olarak bulunuyordu.

İddiaya göre Ç.B.’den kendisine yemek hazırlamasını isteyen H.B. daha sonra mutfağa gelip alkol almayı önerdi. Veteriner Ç.B. bunu reddedince, profesör tarafından fiziksel tacize uğramaya ve ardından da darp edilmeye başladı. H.B. kaçmaya çalışan veteriner hekimi saçından yakalayarak, kafasını yere vurdu. Darbelerin etkisiyle kendisinden geçen hekim cinsel saldırıya uğradı. Ç.B. gece saatlerinde gözünü farklı bir odada açtı. Başında ise H.B.’nin ortağı S.D. vardı. S.D. ise cinsel saldırıya uğrayan hekimden şikayetçi olmamasını istedi. Kızını merak edip arayan anneye ise “hasta müdahalesinde, size dönecek” denildi.

S.D. daha sonra “Ben bir şey yapmadım, bilgin olsun” diyerek hekimi hastaneye götürme teklifinde bulundu. Saldırının etkisi altındaki hekim, H.B'nin arkadaşı olan jinekologun kliniğine götürüldü. İddiaya göre muayene eden ve bazı ilaçlar veren jinekolog H.S. de 'sosyal konumun sıkıntıyı girer' diyerek genç kadını şikayetten vazgeçirmeye çalıştı.

RAPOR ALIP ŞİKAYETÇİ OLDU

Daha sonra evine giden Ç.B., durumu annesine anlattı. Anne-kız önce hastaneye gidip darp ve tecavüz raporu aldı. Ardından da polise giderek, profesör H.B. ve S.D.’den şikayetçi oldular.

Gözaltına alınan profesör kendini 'bana komplu kuruldu, birlikte olmadım' diyerek savundu. Ancak hekimin aldığı raporlar bu beyanı çürüttü. İfadesine başvurulan jinekoloğun “H.B, beni arayıp ‘genç kız arkadaşımla fazla içki içtik, gece ne oldu hatırlamıyorum, biraz rahatsız’ sana getiriyorum” beyanı da profesör H.B.’yi ele verdi.

Şüpheli profesör tutuklanma istemiyle Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakim Sezer Söylemez, şüpheli profesörün 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Profesör H.B. tutuklanarak, cezaevine konuldu.

TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU

Öte yandan Twitter’da "tecavüzcü profesör" diye açılan başlık trend topic oldu. Bu başlık altında Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’yle ilgili çok sayıda taciz iddiası gündeme getirildi. Söz konusu profesör H.B.’nin daha önce de bir taciz skandalına karıştığı ancak bunun üzerinin örtüldüğü belirtildi.

Tutuklu profesör H.B. ise Ankara Üniversitesi yönetimince açığa alındı. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, “Basında çıkan, üniversitemiz dışında özel bir klinikte yaşanan cinsel saldırı haberi ihbar kabul edilerek, bu olayla ilişkili saldırı faili öğretim üyesi H. B. hakkında gerekli yasal işlem ile soruşturma başlatılmış ve açığa alınmıştır” denildi.