Bekir Ağırdır: İstanbul'da anormal bir geçersiz oy dağılımı yok

Kamuoyu araştırma şirketi KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır: Türkiye çapında anormal bir geçersiz oy dağılımı yok. İstanbul üzerinden de geçersiz oydan dolayı özel bir durum yok. Genel eğilime uyuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamuoyu araştırma şirketi KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AK Parti'nin İstanbul'daki yerel seçim sonuçlarına ilişkin başlattığı 'geçersiz oy' tartışmasına ilişkin, "Anormal bir geçersiz oy dağılımı yok" dedi. Ağırdır, İstanbul'daki geçersiz oy sayısının istatistiksel olarak Türkiye'deki genel eğilime uyduğunu söyledi.

Medyascope TV'de Gürhan Ertür'e konuşan Ağırdır, söz konusu tartışma hakkında şu matematiksel tespiti yaptı: "İstanbul'da 290 bin geçersiz oy olduğu söyleniyor. Bütün Türkiye üzerinden söyleyeyim. 2014'te yüzde 4,1, 2019'da yüzde 3,9 geçersiz oy var. Anormal bir geçersiz oy dağılımı yok. İstanbul'da bir önceki seçimde 400 bin civarı geçersiz oy olmuş, şimdiyse 290 bin. Dolayısıyla İstanbul üzerinden de geçersiz oydan dolayı özel bir durum yok. Genel eğilime uyuyor. Katılım oranı da, geçersiz oy sayısı da Türkiye'deki genel eğilim üzerinden ilerlemiş."

Ağırdır, 25 yıldır AK Parti tarafından yönetilen Ankara ve İstanbul'u muhalefetin kazanmasını da, "İktidar bloğu psikolojik üstünlüğü kaybetti" sözleriyle yorumladı. Ağırdır, "Seküler tabanın umutsuzluk hali pekişmeye başlamıştı. En azından bu kırıldı. Bu da çok önemli çünkü seküler taban için siyasete dönme vakti gelmişti" dedi. (HABER MERKEZİ)