Cumartesi Anneleri Nazım Babaoğlu’nun akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri bu hafta 12 Mart 1994’te gözaltına alınarak kaybedilen Özgür Gündem gazetesi muhabiri Nazım Babaoğlu’nun akıbetini sorarak, Ağustos 2017’de oğluna kavuşmadan yaşamını yitiren anne Makbule Babaoğlu'nun ısrarını sürdüreceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemlerinin 731’inci haftasında Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelmek isteyen Cumartesi Anneleri, bir kez daha polis tarafından engellendi. Cumartesi Anneleri, polis engelli üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nin bulunduğu sokakta eylemlerini gerçekleştirdi.

Cumartesi Anneleri, üzerinde kayıpların fotoğraflarının olduğu tişörtler giyerek, gözaltında kaybedilenlerin fotoğraflarıyla karanfil taşıdı. Bu hafta 12 Mart 1994’te gözaltında kaybedilen Özgür Gündem muhabiri Nazım Babaoğlu’nun akıbeti soruldu.

‘ÇEYREK ASIRLIK CEZASIZLIK SON BULSUN’

Basın açıklamasını 21 Mart 1995’te gözaltında kaybedilen ve daha sonra cenazesi bulunan Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak yaptı. “Nazım Babaoğlu dosyasında çeyrek asırlık cezasızlık son bulsun, adalet sağlansın!” diyen Ocak, 731 haftada devletin yaşam hakkı ve işkence yasağının soruşturulması ve ceza adaletinin sağlanması yükümlülüğünü hatırlattı. 32 haftadır Galatasaray Meydanı’nın kendilerine yasaklandığını söyleyen Ocak, “Bu topraklarda hak ihlallerini kamuoyuna ulaştıran gazeteciler de yönetenler tarafından her zaman hedef olarak görüldü. Nazım Babaoğlu da 90’lı yıllarda hak ihlallerinin haberlerini yapan ve hedef haline getirilen gazetecilerden biriydi” dedi.

OĞLUNA KAVUŞAMADAN YAŞAMA VEDA ETTİ

Ocak, Ağustos 2017’de oğlu Babaoğlu’na kavuşmadan yaşamını yitiren anne Makbule’nin ısrarını sürdüreceklerini ifade ederek, “Savcılık makamını Nazım Babaoğlu dosyasında çeyrek asırdır cezasız bırakılan dosyasında maddi gerçeği açığa çıkartacak, sorumluların cezalandırılmasını sağlayacak etkinlikte bir soruşturma yürütülmesi için göreve çağırıyoruz” diye belirtti. (Kaynak: MA)