Soylu: Seçilenler göreve başlayabilir mi? Bana sorun

İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu, CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş'ın Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı önünde konuşma yaptığını öne sürdü. Taş'ın, "İspat edemezsen istifa edecek misin?" sorusuna Soylu, "Cizre'de, çukur olaylarında PKK'nın, eli kanlı akademilerine ismini verdiği Mahsun Korkmaz'ın ve Apo'nun fotoğrafı önünde poz veren alçak mı söylüyor bunu? Apo’nun uşağı" karşılığını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçim propagandası için İstanbul'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı toplantıda CHP ve HDP adaylarını tehdit etti. Soylu, adayların Yüksek Seçim Kurulu'ndan onay almasının önemi olmadığı ifade ederek "Sen bak bakalım ben İçişleri Bakanıyım, bu PKK'lılar seçilirse göreve başlayabilirler mi başlayamazlar mı siz bana sorun. " dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı toplantıda,  "Açık açık hepsini söyledik bir tanesine itiraz edemiyorlar. Bir tane 'bu PKK'lı değildir' diye itiraz edemiyorlar. Söyledikleri şu; o zaman Yüksek Seçim Kurulu niçin buna izin verdi. Sen bak bakalım ben İçişleri Bakanıyım, bu PKK'lılar seçilirse göreve başlayabilirler mi başlayamazlar mı siz bana sorun. Terör örgütüyle iltisaklı, terör örgütüyle irtibatlı hiç kimseye bu ülkede bu payeyi verdirmeyiz. Bu kadar açık ve nettir." diye konuştu. 

Beyoğlu'nda CHP'den aday olan Alper Taş da bakan Soylu'nun hedefindeydi. Soylu, "Sokaklarımıza terörist ismi vermek istiyorlar. Bu olmaz demeyin sakın ha... Var burada işte; Alper Taş denilen bir adam var Beyoğlu'nda. Apo'nun resmi önünde, bilmem ne akademisinde orada kendi ideallerini, kendi anlayışını anlatan bir adam var. Şimdi şunu söylemek istiyorum. Bunların zikri de fikri de bellidir. Türkiye'nin huzurunu almak istiyorlar elinden. Bu kadar açık ve net." diye konuştu.

Cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemlerine de değinen Soylu, "Bir terör örgütünün üyesi hapishanede öldü. Onu da burada söylüyorum. Üç tanesi kendisini son 10 gün içerisinde astı. Üçünün de ortak özellikleri var. Bunu ilk kez kamuoyuyla paylaşıyorum; ortak özellikleri şu, üçü geldiler polise ve jandarmaya teslim oldular, itiraflarda bulundular. Ve şimdi araştırıyoruz, bunları cezaevinde, bunlar astılar" iddiasında bulundu.

ALPER TAŞ'TAN YANIT

Soylu'nun açıklamalarına Twitter hesabından yanıt veren Taş, "@suleymansoylu benim Kandil’de Akademi’de konuşma yaptığımı ispat edersen, hemen Beyoğlu Belediye Başkanlığı adaylığından istifa edeceğim. İspat edemezsen sen İçişleri Bakanlığından istifa edecek misin" dedi.

Taş'ın paylaşımına Twitter hesabından cevap veren Soylu ise "Cizre'de, çukur olaylarında PKK'nın, eli kanlı akademilerine ismini verdiği Mahsun Korkmaz'ın ve Apo'nun fotoğrafı önünde poz veren ALÇAK mı söylüyor bunu? Apo’nun uşağı!" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: AA)