Milli Gazete'den A Haber tweet'i: Güldür Güldür 2!

Milli Gazete'nin, 'Tane tane anlatıyoruz' manşeti A Haber'de haber oldu: Vatandaş sebze meyveyi tane tane tüketiyor algısı yaratılıyor!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Gazete'nin dün, "Halkın derdi daha net anlaşılsın diye tane tane anlattık" başlığı ile verdiği sebze fiyatları haberi A Haber tarafından 'aynı manava gidilerek' algı yaratmaya yönelik olarak aktarıldı.

Milli Gazete'de yayınlanan haberde, "Market ve manavlarda kilo yerine her sebzeden birer tane aldık ve karşımıza toplam 13,90 TL’lik bir fiyat çıktı. Ekonomideki kötü gidişat sonucu alım gücü düşen ve büyük sıkıntılar çeken vatandaş için tanzim satış noktaları dahi kuruldu ama tencereye olumlu bir neticesi olmadı. Fiyatlar ucuzlayacağına gün geçtikçe zamlanıyor. Soğanın tanesi 2,11 TL’ye, patatesin tanesi de 2,28 TL’ye; yani eski kilogram fiyatına şimdi taneyle satılıyor" denildi. Haberde ayrıca, birer adet salatalığın 1,26 TL., dolmalık biberin 1,40 TL, sivri biberin 1,04 TL, domatesin 1,42 TL, patlıcanın 2,31 TL, kabağın 2,07 TL, soğanın 2,11 TL, patatesin 2,28 TL’ye geldiği, toplam fiyatınsa 13,90 TL olduğu belirtildi.

A HABER: TANE TANE TÜKETİM ALGISI YARATILDI

A Haber'de yayınlanan ve Milli Gazete haberinin 'vatandaş tane tane ürün tüketiyor algısı yaratmaya yönelik olduğu' savunulan haberde ise aynı manava gidilerek, dolmalık biberin tanesinin 1,18 TL, soğanın tanesinin 1 TL, domatesin 1 TL, patatesinse 0,91 TL olduğu şeklinde haber yapıldı. Haberin sonunda ise manav görevlisi, Milli Gazete adına haberi yapanların büyük patates seçerek tarttırmış olabileceğini iddia etti.

Milli Gazete, A Haber'in bu haberini Twitter hesabından "Güldür Güldür 2!" mesajı ile paylaştı. Güldür Güldür Şov'un son bölümünde medyaya ilişkin yapılan bir skeçte patrona yaranmak için olayları "pozitif tarafından" aktarmaya çalışan bir medya yöneticisinin düştüğü komik durum işleniyordu.