'Açlık grevlerinde sorumluluk hükümette'

Cezaevlerinde süren açlık grevleri ile ilgili Diyarbakır'da açıklama yapan kitle örgütü temsilcileri sorumluluğun hükümette olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, açlık grevleri ve cezaevlerinde meydana gelen ölümlerle ilgili basın açıklaması düzenledi. “Yaşam hakkını savunuyoruz” diyen Emek ve Demokrasi Platformu temsilcileri, açlık grevlerinin bir an önce bitmesi için sorumluluğun hükümette olduğunu belirttiler.

Eğitim Sen 1 No’lu Şubede bir araya gelen Emek ve Demokrasi temsilcileri adına konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Mehmet Şirin Gürbüz, siyasilerin kürsü dokunulmazlıklarının yok sayıldığını belirterek “Kürt sorunun çözümünün muhataplarıyla yapılabileceği gerçeği yok sayılarak anti demokratik uygulamalar üst seviyeye çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Gürbüz, “Tam da bu süreçte Hakkari’den milletvekili seçilen Leyla Güven demokrasi üzerindeki tecride karşı açlık grevine başlamış ve hukukun bireysellikten çıkarılıp özüne göre uygulamalarına dönüşmesi için açlık grevine girmiştir. Daha sonraki süreçte bu açlık grevleri dalga dalga yayılarak cezaevlerine yansımıştır. Bizler emek örgütleri olarak ülke demokrasisi için açlık grevleri taleplerinin bir an önce hükümet tarafından karşılanması ve adım atılarak  ölümlerin önüne geçilmelidir diyoruz. Ancak süreç uzadıkça ölümler cezaevlerinden çıkmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Mehmet Şirin Gürbüz, konuşmasının sonunda taleplerini şöyle dile getirdi:

“Emek ve meslek örgütleri olarak cezaevlerinde yaşanan açlık grevlerinin yaşamamın esas alınarak çözülmesini,  mahpusların onurlarına saygı gösterilmesini, hiçbir tutuklu ve hükümlünün tecrit ve izolasyon koşullarında tutulmaması ve cezaevleri sivil izlemeye açık hale getirilmesi gereğini bir kez daha belirtiyoruz. Yarın geç olabilir. Önüne geçilebilir nedenlerle kimsenin kalıcı olarak zarar görmemesi, geçmiş dönemlerde olduğu gibi benzer süreçlerde ortaya çıkan daha fazla can kayıplarının bir daha yaşanmaması için başta hükümet ve ilgili yetkililerin esas çabayı göstermesi gerekenler olduğunu belirterek herkesi bir kez daha ve acilen duyarlı ve sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki, aslolan yaşamdır. Umarız ve dileriz ki; daha fazla ölüm değil, yaşam kazanır! (DUVAR)