Tehdit edilen Galatasaray Lisesi öğrencilerinin velileri açıklama yapacak

Galatasaray yönetiminin ibra edilmemesini kutlayan Galatasaray Lisesi öğrencileri sosyal medyada tehdit edildi. Öğrencilerin başına bir şey gelmesinden endişe eden veliler, basın açıklaması yapacak. Velilerden Canan Yaşar Oktay, "Durumdan vazife çıkarabilecek pek çok insan olabilir. Çocuklara telafisi mümkün olmayan zararlar verilebilir" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetiminin mali açıdan ibra edilmesine karşın idari açıdan ibra edilmemesi nedeniyle Sarı kırmızılı kulüp 30 gün içerisinde seçime gidecek.

Bu kararın alındığı Genel Kurul sonrası Galatasaray Lisesi öğrencisi bir grup gencin kutlama yaptığı fotoğrafı sosyal medyadan paylaşması üzerine Galatasaray taraftarlarından tehdit de içeren tepkiler geldi. Galatasaraylı öğrencilerin velileri, çocuklarının başına geleceklerden endişeli olduklarını söyleyerek, yarın Ankara'da basın açıklaması yapma kararı aldı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetiminin ibra edilmemesi kararını kutlayan fotoğraflarını paylaşan Galatasaray Lisesi öğrencilerine Galatasaraylı taraftarlar “Galatasaray halkındır, liselilerin değil” diyerek cevap verdi.

Başkan Mustafa Cengiz’in Galatasaray Lisesi mezunu olmadığı için ibra edilmediğini düşünen bazı sarı kırmızılı taraftarlar "#LiseciZihniyetinizBatsin" etiketiyle Twitter’da binlerce paylaşım yaptı.

'ÇOCUKLARA TELAFİSİ OLMAYAN ZARARLAR VERİLEBİLİR'

Öğrencilerin tehdit edildiğini belirten Galatasaray Lisesi velilerinden Canan Yaşar Oktay, “Çocukların sınav dönemi ve bu tehditler, okul etrafında toplanan grupların tezahüratları liseli genç çocukları rahatsız ediyor, korkutuyor. Bu paylaşımlardan yola çıkarak durumdan vazife çıkarabilecek pek çok insan olabilir. Çocuklara telafisi mümkün olmayan zararlar verilebilir" dedi.

'HEDEF GÖSTEREN PAYLAŞIMLAR ENGELLENMELİ'

Tehdit ve hakaret içeren mesajların yayılmasının durdurulmasını istediklerini dile getiren Oktay, şunları söyledi:

"Galatasaray Spor Kulübü bünyesinde yaşanan gerginlikler üzerine fanatik bir grup, attıkları tweet ve sosyal medya paylaşımlarıyla Galatasaray Lisesi öğrencilerini hedef göstermeye başladı. Çocukları takip ederek mektepli çocuklara verecekleri zararları uzun ve detaylı anlatan tehditler, küfürlü mesajlar yoğun bir şekilde sosyal medyada yayıldı. Veliler olarak bu tehditlerden rahatsızız. Futbol fanatiği olduğunu iddia eden, bu paylaşımları yapan, liseli çocukları tehdit eden, hedef gösteren şahısların paylaşımları durdurulmalı, sosyal medyada engellenmelidir."

'ÇOCUKLARA OKULDAN ÇIKMAYIN DEMEK ÇÖZÜM DEĞİL'

Galatasaray'dan öğrenciler için açıklama yapılmamasının üzücü olduğunu ifade eden Oktay, "Şu ana kadar Galatasaray futbol camiasından bir açıklama gelmemesi ve çocuklarımızın destek görmemesi çok üzücü. Hiçbir olayla ilgisi olmayan liseli gençler futbol oyunlarında nasıl hedef gösterilmekte ve buna nasıl göz yumulmaktadır anlamak imkansızdır. Çocuklara, bireysel tedbir alın, okuldan çıkmayın demek bir çözüm değildir. Ortada ağır suç vardır ve biz veliler bu suçun cezalandırılması için takipçi olmak üzere ortak tavır içerisindeyiz” dedi.