Eğitim Sen 3600 ek gösterge vaadini hatırlatacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ikinci 100 günlük eylem planınında öğretmenlere 3600 ek gösterge vaadi yer alıyor. Planın son gününün 22 Mart olduğunu hatırlatan Eğitim Sen yarın, örgütlü olduğu bütün işyerlerinde açıklama yaparak vaadin yerine getirilmediğine dikkat çekecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Eğitim Sen, örgütlü olduğu tüm işyerlerinde yarın 3600 ek gösterge vaadini hatırlatarak vaadin yerine getirilmediğine ilişkin açıklama yapacak.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, 3600 ek gösterge vaadinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ikinci 100 günlük eylem planında yer aldığına dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

“22 Mart 2019 itibariyle ikinci 100 günlük eylem planında belirtilen süre sona erdi ve iktidar tarafından somut bir adım atılmayacağı da net olarak ortaya çıktı. Bu durum bizim açımızdan kabul edilebilir olmadığı gibi şaşırtıcı da değildir. Eğitim ve bilim emekçileri olarak haklarımızı birlikte mücadele ederek kazanacağımızın geçmişte olduğu gibi bugün de bilincinde ve kararlılığındayız. İktidar, öğretmenlere yönelik 'ekonomik beklenti dışında hiçbir talebi olmayan meslek grubu' algısını ortaya çıkaran tutumuna acilen son vermelidir.”

‘24 KASIM’DA BAKAN AÇIKLAMA YAPMADI’

Ek gösterge vaadinin 24 Haziran seçimde de kullanıldığı hatırlatılan metinde, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “24 Kasım'da öğretmenlere ek gösterge ile ilgili müjdeler olacak” sözü de anımsatıldı ve “Ancak 24 Kasım 2018 tarihinde MEB yetkilileri ek gösterge ile ilgili bir açıklama yapmadığı gibi gün içinde '3600' ibaresi geçen bir cümle dahi kurmadı” denildi.

‘EK GÖSTERGE LÜTUF DÜZLEMİNDE TARTIŞLIYOR’

Metinde şu ifadelere yer verildi: “Yapılmayan açıklamalar, oluşturulmaya çalışılan beklenti ve sanki bir lütufta bulunuluyormuş algısı mesleğimizin toplumsal itibarı ve değerinde aşınmaya neden olmaktadır.”

“Tüm kamu emekçilerinin emeklilikte insanca bir yaşam sürdürebilmesi en temel haktır” açıklamasına yer verilen metinde, “3600 ek gösterge tartışması; iktidar tarafından lütuf olarak istediklerinde verecekleri veya vermeyecekleri bir tartışma düzleminde yürütülmektedir. Bizim açımızdan ise asıl tartışma bir hakkın nasıl elde edileceği ve nasıl yaşama geçeceği ile ilgilidir. Bu nedenle de haklarımız için mücadelemizi sürdürme kararlılığımızı her zeminde ifade edeceğiz. Eğitim Sen olarak, öğretmenlik mesleğini her bakımdan donanımlı ve çekici hale getirme, nitelikli öğretmen yetiştirilmesi için gerekli ortam ve olanakların sağlanması açısından 3600 ek gösterge uygulamasının çalışan ya da emekli ayrımı yapılmaksızın hayata geçirilmesi mücadelesine devam edeceğiz” denildi. (DUVAR)