Yedi ilde operasyon: Çok sayıda gözaltı

7 ilde sabah erken saatlerde düzenlenen ev baskınlarıyla belediye başkan adayları ile sendika, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri gözaltına alındı. HDP'nin Balıkesir adayı gözaltına alınırken, operasyonun gerekçesi öğrenilemedi. Gözaltı sayısının artabileceği ifade ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara, Bursa, Balıkesir, Şırnak, Mardin, Malatya ve Adıyaman'da ev baskınları düzenlendi. Sendikacı, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri ve HDP'nin Balıkesir adayı da gözaltına alındı. Operasyonların nedeni öğrenilemezken, gözaltı sayısının artacağı bildirildi.

BALIKESİR ADAYI OPERASYONLA GÖZALTINA ALINDI

HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Yurdanur Güven de evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Polislerin Güven’in Altınoluk ilçesindeki evinde saatlerce arama yaptıktan sonra eş başkan adayını İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi. Güven’le birlikte ismi öğrenilemeyen 3 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenilirken gözaltı gerekçeleri bilinmiyor.

Ankara’da ise TEM Şube polisleri tarafından yapılan ev baskınlarında, Ankara Demokratik Alevi Derneği (ADAD) Eş Başkanı Mustafa Karabudak, KHK ile ihraç edilen sağlık emekçisi ve insan hakları aktivisti Adnan Vural, HDP Genel Merkez çalışanı Gülistan Tekin, Büro Emekçileri Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan ve Sıddık Akın gözaltına alındı. Meydan'ın çocuğuna refakat ettiği hastanede gözaltına alındığı belirtildi.

SOSYAL MEDYA GEREKÇESİYLE GÖZALTI

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde de ise Emek Partisi İlçe Başkanı Hayri Yıldırım ve HDP üyesi Kazım Işık ve Mahir Avşar isimli bir kişi sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Malatya merkeze getirildiği öğrenildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eşbaşkanı Selahattin Kolanç gözaltına alındı. Kolanç'ın, dün ifade vermek için gittiği İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındığı öğrenildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç'un da bugün ifade vereceği bildirildi.

Mardin, Bursa ve Adıyaman'da polisler birçok eve eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda, aralarında HDP'li yöneticilerin olduğu çok sayısa isim gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ/MA)