Erdoğan: Dışişleri Bakanımı bir heyetle Yeni Zelanda'ya gönderiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 49 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı nedeniyle Yeni Zelanda Devlet Başkanı Dame Patsy Reddy ile görüştü. Erdoğan, "Teröristin arkasındaki örgütleri meydana çıkarmanızı da özellikle hem ülkeniz hem halkınız için önemli bir adım olarak görüyorum. Başkan Yardımcımı ve Dışişleri Bakanımı bir heyetle birlikte Yeni Zelanda'ya gönderiyorum" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki camiye düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle Yeni Zelanda Devlet Başkanı Dame Patsy Reddy ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, görüşmenin videosunu Twitter hesabından paylaştı. Reddy'e terör eylemi sebebiyle geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, saldırganın yayınladığı bildirinin saldırının bireysel olmadığını göstergesi olduğunu belirtti.

Yeni Zelanda'ya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bulunduğu bir heyet göndereceğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Terör eylemi sebebiyle hem geçmiş olsun dileğiyle arıyorum. Tabi bu eylemi özellikle tüm Müslümanlar adına lanetliyorum. Bu vesileyle de sizlerin orada şu andan itibaren bu atılan adım ve maalesef bu teröristin arkasındaki örgütleri meydana çıkarmanızı da özellikle hem ülkeniz hem halkınız için önemli bir adım olarak görüyorum. Teröristin açıklamış olduğu manifesto, içeriği itibarıyla bu işin bireysel olarak yapılmış bir eylem olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Bunun arkasındaki terör gruplarının meydana çıkarılması da inanıyorum ki Yeni Zelanda'yı ciddi manada rahatlatacaktır. Ben Başkan Yardımcımı ve Dışişleri Bakanımı bir heyetle birlikte Yeni Zelanda'ya gönderiyorum. Onlarla birlikte yeni yol haritasını belirleme noktasında bir değerlendirme yaparsanız bu da çok çok isabetli olacaktır. Özgürlükler ülkesi Yeni Zelanda'ya bir gölge düşürülmesini asla istemeyiz." (HABER MERKEZİ)