Sağlıkçılar: 3600 ek gösterge seçim vaadi yapılmamalı

ATO ve SES Ankara Şubesi, Tıp Bayramı vesilesiyle ortak açıklama yaptı. Açıklamada konuşan SES Genel Sekreteri Pınar İçel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3600 ek gösterge sorununu seçimden sonra çözecekleri sözünü hatırlattı ve “3600 ek göstergesi ve fiili hizmet zammı gibi temel taleplerin seçim vaadi haline getirilmesine tepki gösteriyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Tabip Odası (ATO) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, 14 Mart Tıp Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümünde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde ortak basın açıklaması düzenledi.

SES Genel Sekreteri Pınar İçel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık emekçilerinin 3600 ek gösterge sorununu seçimden sonra çözecekleri sözünü hatırlatarak, “3600 ek göstergesi ve fiili hizmet zammı gibi temel taleplerin seçim vaadi haline getirilmesine tepki gösteriyoruz” dedi.

İçel, şehir hastanelerinin halkın sağlık hakkına engel olduğunu ifade ederek, “Siyasi iktidarın gündeminde şehir hastanesi vardı. Bilkent Şehir Hastanesi'ni bitirmeden alelacele açtılar” diye konuştu.

'SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKMALI'

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Selma Güngör, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar nedeniyle Tıp Bayramı'nı kutlayamadıklarını vurgulayarak, sağlıkta şiddet sorununa dikkat çekti.

Sağlıkta dönüşüm uygulamalarının sağlık çalışanlarının can güvenliğini ortadan kaldırdığını söyleyen Güngör, TTB’nin Meclis’e sunduğu Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi'nin halen çıkarılmadığını hatırlattı. Sağlık Bakanlığı ve Meclis üyelerine seslenen Güngör, “Sağlıkta şiddetin önlenmesi için bütün önlemlerin alınmasını istiyoruz” dedi.

‘ÖĞRENCİLER ŞİDDET NEDENİYLE BÖLÜM AYIRIYOR’

Ortak açıklamayı okuyan ATO Genel Sekreteri Ali Karakoç, uygulanan sağlık politikaları nedeniyle sağlık çalışanlarının sorunlarını arttırdığını vurgulayarak, “Artık tıp fakültesi mezunları şiddete en az uğrayacakları bölümleri tercih ediyor. Bu ileride uzman sorununa neden olacak” uyarısında bulundu.

Şehir hastanelerine değinen Karakoç taleplerini şöyle açıkladı:

- Çalışırken ve emeklilikte insanca yaşayabilecek yeterli ve güvenceli ücret istiyoruz.

- Çalışma alanlarımız güvenli hale getirilmeli.

- Hukuki dayanaktan yoksun olan güvenlik soruşturmaları ataması yapılmayan genç hekimler atanmalı.

- TTB’nin Meclis’e sunduğu Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi yasallaşmalı.

‘KHK’LI HEKİMLER ENGELENİYOR’

Açıklamaya katılan HDP Kocaeli Milletvekili Faruk Gergerlioğlu, KHK ile 7 bin hekimin ihraç edildiğini hatırlattı. Gergerlioğlu, "Özelde çalışmalarının bile önüne geçilmeye çalışıldı. Önemli gayretlerle bunu engelledik ama şimdi KHK’lı hekimlerin çeşitli kurslara katılması engelleniyor. Güvenlik soruşturmalarıyla da genç doktorların önüne geçiliyor. Olumsuz sonuç alan tıp fakültesi öğrencileri hayata katılmaktan men ediliyor” diye konuştu. (DUVAR)