Çorum'da iki kadın hasta özel güvenlik tarafından darp edildi

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni doğan çocuğun üzerini değiştiren iki kişiye kadın güvenlik görevlisi saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde güvenlik görevlisinin iki kadın saldırdığı öne sürüldü. İddiaya göre, yeni doğan yeğeninin üstünü değiştirmek için doğum bölümüne giden K.D.E. ve annesi P.D.’nin kadın görevli tarafından önce dışarı çıkmaları konusunda uyardı. “Bize 5 dakika verin” diyen K.D.E., kapıyı kapattı.

Ardından içeri giren güvenlik görevlisi ‘şimdi dışarı çıkacaksınız’ diye bağırmaya başladı. Güvenlik görevlisine tepki gösteren K.D.E., “Annen yaşındaki kadına bağırma” dedi. Bu sırada kızını içeriye girmesini söyleyen P.D. ile güvenlik görevlisi arasında sözlü tartışma yaşandı.

Bağırma seslerinin yükselmesi üzerine K.D.E., dışarı çıktı. “Anneme ne yapıyorsun” diyen K.D.E’ye güvenlik görevlisi bir anda saldırdı. Önce tırnaklarıyla kadının yüzünü çizen güvenlik görevlisi daha sonra da saçından sürükledi.  Araya giren P.D. ise kavgayı ayırdı.

Olayın ardından K.D.E. ve annesi P.D., olayla ilgili darp raporu olarak polise şikayetçi oldu. Güvenlik görevlisi, anne P.D.’nin kendisine hakaret ettiğini söyledi. Yüzünden yaralanan K.D.E. polise verdiği ifadesinde o gün yaşananları şöyle anlattı: “Ablam doğum yaptıktan sonra hastanede refakatçi olarak kalıyordum. Öğle saatlerinde annem geldi ve biz yeni doğan bebeğin üzerini değiştirirken hastane güvenlikçisi bayan şahıs gelerek ‘ziyaret saatiniz doldu. Dışarı çıkın’ dedi. Ben de bayan görevliye ‘Bize 5 dakika ver, çıkacağız’ dedim ve kapıyı kapattım. Ancak bayan görevli tekrar içeriye geldi ‘şimdi çıkacaksınız’ diye bağırmaya başladı. Aramızda sözlü tartışma çıktı. Odanın kapısında annem bana içeriye girmemi söyledi ben de içeriye girdim. Ancak bağırma sesleri artınca dışarı çıktım. Odanın önünde bayan görevli annemi köşeye sıkıştırmış iteklemekteydi. Ben araya girmek istedim ancak bu sefer bayan görevli eliyle yüzümü çizdi ben yüzümden yaralandım.” Polise ifade veren anne P.D. ise güvenlik görevlisine hakaret etmediğini dile getirerek suçlamaları reddetti. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

DOKTORLARIN KAÇTIĞI HASTANE...

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, geçtiğimiz hafta basında, ‘Doktorların kaçtığı hastane’ olarak gündeme gelmişti. Son iki ay içerisinde Doç Dr. Yar. Doç ve Uzman olmak üzere 36 doktor görevinden istifa ederek hastane ile ilişkilerini kesti. “Siyasi baskı” ve “gelir dağılımı” iddialarının başı çektiği istifalarda, sözlü ve fiziki mobbingin de istifa gerekçelerinden birisi olduğu belirtiliyor.