HDP'den Diyarbakır tepkisi: Kayyım gidecek diye darbe yapıyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediye’sine seçimlerden kısa süre önce açıktan atama ile 387 memur alacak. HDP’li Güzel, “Kayyımın gideceğini bildikleri için seçimden önce darbe yapıyorlar” dedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın seçimlere kısa süre kala açıktan atama ile 387 memur alımı yapacağına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, “Kayyımın gideceğini bildikleri için seçimden önce darbe yapıyorlar” dedi.

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, açıktan atama ile alınacak zabıta, imam, itfaiye memuru, ambar memuru, tahsildar, aşçı, mimar ve mühendis gibi kadrolar için başvurular 6 Mart’a kadar yapılabilecek.

AK Parti Hükümeti’nin yerel seçimleri kaybedeceğini bildiği için kalıcı kadroları açıktan atama yoluyla doldurmak için acele ettiğini belirten Güzel, “KPSS puanı şartı konulsa da mülakat ile kendi adamlarını işe alacaklar. Kayyım gitmeden önce kendi kadrolarını yerleştiriyorlar. Kendi çaplarında küçük küçük kayyımlar yerleştiriyorlar, belediyeye. Gitmeden önce darbe yapıyorlar” dedi.

Etiketler diyarbakır Atama kadro