Üst düzey IŞİD’li için dava karara kaldı

IŞİD’in üst düzey yöneticisi tutuklu Neil Christoper Parakash’ın yargılamasına devam edildi. Parakash, Türkçe pişman olduğunu ve IŞİD’le bir ilgisinin kalmadığını belirterek tahliyesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - IŞİD’in üst düzey yöneticisi olduğu iddiası ile Gaziantep H Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Neil Christoper Parakash’ın yargılamasına Kilis Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 15 Mart’ta karar verileceğini açıklayan mahkeme başkanı, mütalaa için savcılığa süre verdi.

TÜRKÇE 'SUÇSUZUM' DEDİ

IŞİD’i propaganda yüzü olan, Kamboçya kökenli Avustralya vatandaşı iken vatandaşlıktan çıkarılan Neil Christoper Parakash’ın Kilis. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamasına devam edildi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’nden istenen dijital dökümanların dosyaya girdiğini ifade eden Mahkeme Başkanı Harun Ceylan Parakash’a bir söyleyeceğinin olup olmadığını sordu. Parakash, Türkçe pişman olduğunu ve IŞİD’le bir ilgisinin kalmadığını belirterek tahliyesini istedi.

AVUSTRALYA ELÇİLİĞİ GÖREVLİLERİ DURUŞMAYI İZLEDİ

Avustralya Büyükelçiliğinden görevlilerin de izlediği duruşmada Parakash’ın avukatı Reşat Davran, delillerin toplandığını, müvekkilinin kaçma şüphesinin olmadığını 2 yıldan fazla bir zamandır tutuklu bulunduğunu öne sürerek herhangi bir adli kontrol ile tahliyesini talep etti.

TAHLİYE ÇIKMASI

Mahkeme heyeti Parakash ile birlikte Kilis İnanlı Köyü sınırından Türkiye’ye birlikte girdikleri Somali uyruklu Rumana Bibi ile Bangladeş asıllı Fadxia Ahmed adlı kadınların dinlenmesine gerek olmadığına hükmederek, Parakash’ın kuvvetli suç şüphesi ve kaçma olasılığı bulunması nedeniyle tutukluluğunun devamına karar verdi.

Karar duruşması 15 Mart 2019 günü yapılacak.