Askeri helikopter düştü: 4 asker hayatını kaybetti

İstanbul'da askeri helikopter, site içerisine düştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaralı olarak hastaneye kaldırılan 4 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bir askeri helikopter, site içerisine düştü. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi.

Twitter hesabından açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü. Alınan ilk bilgilere göre; Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Olay yerindeki incelemesinin ardında açıklama yapan Ali Yerlikaya, "Saat 18.51 itibariyle bir askeri helikopter henüz bilinmeyen bir neden dolayı düşmüştür. 4 askerimiz hastaneye ulaştırılmıştır ama az önce aldığımız bilgiye göre 4 askerimiz şehit olmuştur" dedi.

Türkiye'deki UH-1 askeri helikopter kazaları Türkiye'deki UH-1 askeri helikopter kazaları 

4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na ait UH-1 tipi helikopterin, havalandığı Samandra'ya geri döneceği belirtildi. Helikopterin saat 18.17'de kalkış yaptığı ve 34 dakika havada kaldığı öğrenildi.

'HAVADA YANMAYA BAŞLADI'

Görgü tanıklarından Kemal Perk, "Bir baktım yukarıda manevra yaptı, manevra yapınca kuyruğu düştü, sonra yere düştü. Sitenin içine düşüyor, sitenin içine atladık biz. Müdahale etmeye çalıştık. Bir anda alev topuna döndü. Bir anda ne yapacağımız şaşırdık. Sonra yangın tüpleri geldi onlarla müdahale ettik" dedi.

Güvenlik görevlisi Erdal Balcı da, "Kuyruk kısmı aşağı tarafta, baş tarafı yukarıdaydı. Çok yüksekteydi, yalpalamaya başladı. Hızlı bir şekilde buraya geliyordu, anladım düşeceğini, bu tarafa doğru koşmaya başladım. Site sakini bir arkadaş hafif yaralandı, ona doğru gittim, 'Benim durumum iyi siz askerlere bakın' dedi. Ben de helikoptere doğru gidince polisler bırakmadı. Havada dumanı gördüm, ateş gibi bir şey daha gördüm. Havada yanmaya başladı" diye konuştu.

Ferhat Serman ise, "Helikopter iki tur attı, inmeye çalıştı, inemedi, boş araziye düştü. Yangın tüpleriyle söndürmeye gittik" ifadelerini kullandı.

Helikopter düştüğünde yakındaki bir kahvehanede olan Kemal Serman, "Kahvede oturuyorduk, deprem olmuş gibi bir ses duyduk. Olay mahalline gittiğimizde, demir kapıdan dolayı içeri giremedik, sitenin içine düştü" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, düşen helikoptere ilişkin olarak soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bir başsavcı vekili ve iki savcı görevlendirildi.

26 Kasım 20118'de de eğitim uçuşu yapan UH-1 tipi askeri helikopter Sancaktepe'de binaların arasına düşmüş, 4 asker hayatını kaybetmişti. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün düşen helikopterin de UH-1 tipi olduğu belirtildi.

Açıklamada, "İstanbul’da dört kahraman silah arkadaşımızın şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili inceleme için Millî Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlendirilmiştir. Kapsamlı incelemeyi müteakip sonuç kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi. (DUVAR-DHA)