Selmet Şükür: Nasıl böyle bir işin içine düştüm?

Eski futbolcu Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür'ün yargılandığı FETÖ davasında hakim karşısına çıktı. Suçlamaları reddeden Şükür, "FETÖ mensubu olan kişiye para vermem. FETÖ mensubu benden para isteyemez" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski futbolcu Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür'ün yargılandığı FETÖ davası başladı. Tutuklandıktan yaklaşık 3 ay sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Şükür, "Gece gündüz düşünüyorum, nasıl böyle bir işin içine düştüm? Ben FETÖ'ye para vermem, benden para isteyemezler" dedi.

ABD'ye giden eski futbolcu ve FETÖ sanığı Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür hakkında, "FETÖ üyesi olmak" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. 12 Ağustos 2016'da gözaltına alınıp tutuklanan, 25 Kasım 2016'da ise sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Selmet Şükür, Sakarya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya avukatları ile birlikte katıldı.

Şükür, "FETÖ üyeliği" suçlamasını reddederek, "örgüt mensuplarına para vermediğini" söyledi. Şükür, "FETÖ üyesi değilim. Nasıl böyle bir işin içine düştüm gece, gündüz düşünüyorum. Ben bir inşaat yaptım. Bu inşaatı ben yaptırdım, Hakan Şükür yaptırmadı. Ben onun inşaat işlerini takip etmiyorum. Hakan Şükür’ün menajerliğini yaptım. Transferini yaptırdım. 50 yıllık esnafım ve gelirim bundandır" dedi.

Son 10 yıldır oğlu Hakan Şükür’den para istemediğini belirten Selmet Şükür, "Beni Sakarya’da çok sayıda kişi tanır ve sever. Tanıyanlar benden para ister, yardım ister. FETÖ mensubu olan kişiye para vermem. FETÖ mensubu benden para isteyemez. Ben hayatım boyunca karakol, hakim görmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. (SAKARYA/DHA)