Hulusi Akar: İşçilerin özlük haklarının savunucusu biziz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, özelleştirme kapsamına alınan Tank Palet Fabrikası'nın işçileriyle yemek yedi. "Bunun adı işletme hakkının devredilmesi, fabrikayı sattığımız yok" diyen Akar, "Özlük haklarında herhangi bir şekilde geri gitme yok. Bunun avukatlığını biz yapacağız" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki 1'inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu.

İşçilerle birlikte yemek yiyen Akar, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirme kapsamına alınması hakkında konuştu. Akar, "Bunun adı işletme hakkının devredilmesi. Fabrikayı sattığımız yok. Personel tasfiyesi, personelin çıkarılması kesinlikle yok. Amacımız fabrikanın verimliliğini artırmak, teknolojiyle bağlantısını hızlandırmak, fabrikamızı güçlendirmek ve stratejik seviyede ürünleri üretecek hale gelmek" dedi.

İşçilerin haklarının korunacağını belirten Akar, "Özlük haklarında herhangi bir şekilde geri gitme yok. Bunun savunucusu biziz, bunun avukatlığını biz yapacağız. Bununla ilgili yapmamız gereken neyse herkesle, her şekilde görüşmek suretiyle bunu inşallah gerçekleştireceğiz. Herhangi bir kayba göz yummamız söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin güneyinde, "terör koridoruna izin vermeyeceklerini" söyleyen Hulusi Akar, “Bunu hayal edenler varsa bu hayallerinden vazgeçsinler. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bunun yapılmasının imkân ve ihtimali yok. ‘Ne yaparsınız?’, ölürüz. 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi!' olmak için çıktık bu yola" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)