Gülriz Sururi'nin ardından: Biraz daha azız şimdi

Sanatçı Gülriz Sururi'nin vefat haberinin ardından sevenleri, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları yayınladı. Oyuncu Boğaçhan Sözmen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Tiyatrocu aileler vardı bu ülkede. Sururiler de onlardandı. Eşi ile birlikte aile mesleğini sürdüren Gülriz Sururi de gitmiş. Bir değerin için daha 'Perde!' Türkiyem. Biz, biraz daha azız şimdi" ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Gülriz Sururi, dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Sanatçının ölüm haberi vasiyeti üzerine defnedildikten sonra açıklandı.

Gülriz Sururi'nin ölüm haberinin ardından çok sayıda sanatçı, oyuncu ve siyasetçi sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı. Sanatçı Ali Poyrazoğlu, "Çok şey öğrendiğim Gülriz Sururi'yi kaybettik. Türk Tiyatrosu'nun başı sağ olsun" derken tiyatro eleştirmeni Melih Anık, "Hâlâ öğrenmeyecek miyiz onlar hayatta iken onların fikirlerinden ufuklarından istifade etmeyi?" ifadelerini kullandı.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türk tiyatrosu kraliçesini kaybetti. 60’lı yıllardan bu yana hayranlıkla izlediğim büyük sanatçımız sayın Gülriz Sururi’ye sonsuz rahmet, yakınlarına ve sevenlerine içten sabırlar dilerim" mesajını paylaştı.

İnsan Hakları Derneği Onursal Başkanı Akın Birdal, "Gülriz Sururi yaşamını yitirmiş. O bizim, Kaldırım Serçesi, Edith Piaf’ımız olarak anımsanacaktır. Sevgi ve saygıyla...", CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da "Gülriz Sururi bir büyük sanatçı ve insandı. Önünde saygı ile eğiliyorum. Ergenekon davasının karanlık günlerinde bizimle olacak kadar aydınlıktı. Cesur ve yurtseverdi. Adalet yürüyüşünde en öndeydi. Yeniden buluşuncaya kadar elveda..." şeklinde açıklama yaptı.

Gülriz Sururi kimdir?Gülriz Sururi kimdir?

Gülriz Sururi'yle ilgili Twitter'da yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

(HABER MERKEZİ)