Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı

Fox TV sunucusu Fatih Portakal hakkında soruşturma açıldı. Portakal'ın "Suç işlemeye alenen tahrik" suçunu işlediği iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Fatih Portakal hakkında, ana haber bülteninde söylediği sözlere ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Fatih Portakal'ın, 10 Aralık 2018 tarihinde Fox TV ana haber bültenindeki sözlerinin ardından "Suç işlemeye alenen tahrik" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında program görüntülerinin RTÜK'ten istendiği, farklı illerden gönderilen 16 şikayet dilekçelerinin de bu soruşturma dosyası ile birleştirildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU? 

Fransa'daki "Sarı Yelekliler" eylemlerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylemlere ilişkin açıklamasını yorumlayan Fatih Portakal, "Haydi bakalım, barışçıl bir eylem için protesto edelim. Zamları protesto edelim. Doğal gaz zamlarını. Haydi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa, korkudan, endişeden?" demişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "Bu çağrıları masum çağrılar olarak görmüyoruz kınıyoruz" diye tepki gösterirken Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Bu ülkede benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur" ifadelerini kullanmıştı. (İSTANBUL/DHA)