'Sincan Çocuk Cezaevi'nde 14 gardiyan ve 7 çocuk yaralandı'

Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi'nde çıkan olayda 14 gardiyan ve 7 çocuğun yaralandığı belirtildi. Savcılık, yaralıların tedavisinin cezaevinden yapıldığını ve hastaneye sevk olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da bulunan Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi'nde gardiyanlar ve çocuklar arasından yaşanan gerginliğin kavgaya dönüştüğü iddia edildi. Olayda, 14 gardiyan ile 7 çocuk yaralandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında, tutuklu çocuklar arasında tartışma çıktığı ve gardiyanların araya girdiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün (21.12.2018) akşam saatlerinde Sincan çocuk kapalı ceza infaz kurumunda tutuklu olarak bulunan çocuklar arasında yaşanan tartışmaya görevli infaz koruma memurlarının müdahalesi sırasında 7 çocuk ile 14 infaz koruma memuru hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralanan çocukların tedavileri cezaevi içerisinde sağlık memurlarınca yapılmış olup hastaneye herhangi bir çocuğun sevkine gerek duyulmamıştır. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Sincan Kapalı Çocuk Cezaevi'nde gardiyanlar ile çocuk tutuklular arasında çıkan olayda,10 gardiyan ile 7 çocuğun yaralandığı bildiriliyor. Dışarı da içeri de yangın yeri." dedi.

Gazeteci Alican Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sincan Kapalı Çocuk Cezaevi'nde gardiyanlar ile çocuklar arasında olaylar çıktığı, 7 çocuğun yaralandığı bildiriliyor. Henüz olayın nedeni konusunda açıklama yapılmazken, cezaevine çok sayıda ambulans sevk edildi." ifadesini kullandı.

CHP VE HDP HEYETİ CEZAEVİNE GİTTİ

Öte yandan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, HDP milletvekilleri Mensur Işık ve Hüseyin Kaçmaz’la birlikte cezaevine giderek duruma ilişkin bilgi aldı. Sincan Cezaevinde hırsızlık ve cinsel suçlardan hükümlü bulunan çocukların kaldıkları koğuşlar arasında küfürleşme yaşandığını ve infaz koruma memurlarının araya girdiğini belirten Hakverdi, “Görevlilerden bir memur kafasına kaskının üzerinden darbe alması sebebiyle travma geçirebileceği şüphesi ile kontrol amaçlı Atatürk Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiş. 14 infaz koruma memurunun hastaneye sevk edildiği iddiası aslında usül gereği sadece mevcut durumlarını raporlamak için sevk edilmelerinden ibaret ve bu sevkedilen infaz koruma memurlarında herhangi bir yaralanma söz konusu değil” dedi.

(HABER MERKEZİ)