UPS Kargo’da toplu sözleşme imzalandı

TÜMTİS ile uluslararası kargo şirketi UPS arasında devam eden 4. Dönem TİS (Toplu İş Sözleşmesi) görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Sendikadan yapılan açıklamada, ücretlere enflasyon+2 puan zam yapılacağı bilgisi verildi. Ayrıca sosyal yardımlarda da artış yapıldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UPS Kargo’da örgütlü sendika TÜMTİS’le şirket arasında süren sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Sözleşme, UPS’de çalışan 1550 işçiyi kapsıyor. Sendika Merkez Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, sözleşmede, birinci yıl enflasyon+2 puan, ikinci yıl enflasyon oranında zam alındığı, mevcut olan ikramiyeye bir ikramiyenin daha ilave edildiği bildirildi. Öte yandan, yemek, yakacak, eğitim ve diğer sosyal yardımlara da enflasyon oranında zam yapıldı.

UPS'de elde edilen haklar kapsamında haftada iki gün resmi tatil olduğunu belirten TÜMTİS "Esnek çalışmanın alabildiğine yaygınlaştırılmaya çalışıldığı, pazar tatilinin dahi gasp edilmek istendiği koşullarda cumartesi günü tatil günü olarak kabul edilmiş, böylece hafta tatilleri 2 güne çıkarılmıştı.  Cumartesi tatili 15 Mart 2017 tarihinden itibaren uygulanmaktadır" açıklaması yaptı.

Sendikadan yapılan açıklama şu ifadeler yer aldı; "Yeni dönem TİS’i üyelerimizin mevcut haklarından taviz verilmeden imzalandı. Sendikamız, toplu sözleşme sürecini üyeleriyle birlikte sürdürdü. Tüm bölgelerde eğilim yoklaması yapıldı ve 4. Dönem TİS üyelerimizin tamamına yakınının onayı alınarak imzalandı. Sendikamız, taşımacılık ve kargo firmalarında kanun tanımazlığın, kuralsızlığın, güvencesizliğin, günde 12-14 saat çalışmanın kader olmadığını UPS Kargo’da elde ettiği kazanımlar ve imzaladığı TİS ile göstermiştir. Sendikamız tüm olanaklarıyla örgütlenme çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm kargo ve taşıma işçilerini UPS, DHL ve ARAS KARGO işçilerinin yolundan yürümeye ve sendikamızda örgütlenmeye çağırıyoruz." (HABER MERKEZİ)