Saraçoğlu'nda ilk arsa ihalesi iptal

Tarihi Saraçoğlu Mahallesi'nin yenilenmesi projesi kapsamında dün yapılan ilk arsa ihalesi iptal edildi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ihalenin neden iptal edildiğinin kendileriyle paylaşılmadığını belirterek, "Bu bir fiyat düşürme süreci olarak olabilir. Ankapark'ta da benzer süreç yaşandı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara'nın merkezi Kızılay'da yer alan tarihi Saraçoğlu Mahallesi'nin yenilenmesi projesi kapsamındaki dün yapılan (13 Aralık) arsa ihalesinin ilk oturumu iptal edildi.

Emlak Konut GYO'nun, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, "Şirketimiz projelerinden Ankara Çankaya Saraçoğlu Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

'NEDEN İPTAL EDİLDİĞİNİ BİLMİYORUZ'

Arsa satış ihalesinin neden iptal edildiğini öğrenmek için Emlak Konut GYO'yu aradıklarını fakat kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları kaydetti: "Neden iptal edildiğini bilmiyoruz. Dün Emlak Konut GYO'yu aradık. Fiyat veren mi olmadı yoksa başka bir durum mu var diye neden iptal edildiğini sorduğumuzda bize herhangi bir şekilde bilgi vermediler. Bu bir fiyat düşürme süreci olarak olabilir. Ankapark'ta da benzer süreç yaşandı. Birinci ihaleye kimse katılmadı ve teklif verilmedi deyince aşağıya doğru fiyatlar düşüyor. Fiyat düşürerek aşağıya doğru çekmeye çalışıyor olabilirler. Ankapark'ın başına gelen Saraçoğlu'nun da başına gelebilir."

'İHALEYİ İPTAL EDENE KADAR BİRİNCİ OTURUM İPTAL EDİLDİ'

İhalenin iptal edilmesi için açtıkları davada bugün yeniden mahkemeye ek beyan verdiklerini belirten Candan sözlerini şöyle sürdürdü: "Mahkemeye verdiğimiz beyanda, 'Siz ihaleyi iptal edene kadar birinci oturum iptal edildi' dedik. İhale bu aşamada devam ederken yargıya ek beyan vererek telafisi olmayan zararları engellemesini de istiyoruz. İhalenin öncesinde yürütmeyi durdurmalı iptal istemiştik ve hâlâ yargı bir karar vermiş değil. Diğer taraftan da Saraçoğlu Mahallesi'nin Emlak Konu GYO'ya, Maliye Bakanlığı'na devredilmesi, lojman statüsünün kaldırılması gibi davalarımız bizim lehimize sonuçlanmıştı. İtiraz ettikleri için yeniden idare mahkemesinde görülmeye başlandı. Süreç ve mücadelemiz yargısal alanda da devam ediyor."