Sendika başkanı Türk-İş'i şikâyet etti

Türkiye sendika tarihine geçecek bir gelişme yaşandı. Bir sendika başkanı, Türk-İş Başkanı hakkında, asgari ücretin 2 bin liranın üzerine çıkartılması talepli basın açıklaması yaptığı için suç duyurusunda bulundu. Şikayetçi, Hak-İş'e bağlı Enerji-İş Başkanı Altunsoy, adliye önünde yaptığı açıklamada, "Atalay, yerel seçimlere aylar kala hükümeti asgari ücret üzerinden açıkça tehdit etmiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hak-İş'e bağlı Enerji-İş Başkanı Altunsoy, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay hakkında suç duyurusunda bulundu. Gerekçe, Atalay'ın asgari ücrete zam talepli basın açıklaması...

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi sunan Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Enerji-İş Sendikası Başkanı Mahmud Altunsoy, Atalay'ın şikayete konu sözleriyle hükümeti asgari ücret üzerinden açıkça tehdit ettiğini savunarak, "Fransa'da olanları burada da yaparız demek istemiştir" iddiasında bulundu.

Altunsoy, Avukat Burak Bayar ve bazı sendikacılarla bugün İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na gitti. Altunsoy, suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdikten sonra adliyenin önünde bir basın açıklaması yaptı. Ergün Atalay'ın 7 Aralık 2018 tarihinde bir açıklama yaptığını hatırlatan Altunsoy, "Ergün Atalay bir genel başkana yakışmayacak talihsizlikte açıklamalarda bulunmuştur. 'Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ne kadar gider. İşte gördük Fransa'da gitmediğini' demiştir. Atalay, 'üç gün sonra bizim burada görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı' diye devam etmiştir. Ergün Atalay  uluslararası terör baronlarının ve radikal örgütlerin fonladığı bu teröristleri örnek göstererek, ülkemizin uluslararası bir ekonomik operasyona maruz kaldığı şu günlerde ve yerel seçimlere aylar kala hükümeti asgari ücret üzerinden açıkça tehdit etmiş, 'bize bağlı' diyerek talepler karşılanmazsa Fransa'da olanları burada yaparız demek istemiştir" dedi.

Altunsoy, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkça 'terör eylemi' olarak tanımladığı Fransa'daki olayları örnek gösteren Atalay'ın, TCK'nın 216 - 215 ve 214. maddelerine göre suç işlediği kanaatindeyiz" dedi.

Avukat Burak Bayar da, Atalay'ın söz konusu açıklaması nedeni ile hakkında, "Suç işlemeye tahrik", "Suçu ve suçluyu övme", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "Kanunlara uymamaya tahrik" suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

(İSTANBUL-DHA)