Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Mersin'de toprağa verildi

Makamında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için Rize Valiliği'nde tören düzenlendi. Rize'den uğurlanan Verdi, Mersin'de toprağa verildi. Cenaze törenine TBMM Başkanı Yıldırım da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi (46), memleketi Mersin'de toprağa verilecek. Verdi için bu sabah Rize Valiliği bahçesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'unn da katılımıyla cenaze töreni düzenlendi.

Verdi'nin annesi Nuran Verdi, babası Ertuğrul Verdi ve aile yakınları da tören için Rize'ye geldi. Aileyi, Verdi'nin evinin kapısında Soylu karşıladı. Verdi'nin cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Mersin'e uğurlandı.

Altuğ Verdi için Mersin merkezindeki Muğdat Camii'nde tören düzenlendi. Törene Verdi'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, milletvekilleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ve belediye başkanları katıldı.

Verdi'nin babası Ertuğrul Verdi, TBMM Başkanı Yıldırım'a sarılarak "Siz babasınız baba. Sizi baba biliyordu baba" diye konuştu.

Törende konuşan Yıldırım, "Kendisini yakından tanıma fırsatım oldu. Altuğ, esasında iyi bir meslek adamı olmanın yanı sıra çok iyi bir baba ve insandı. Onu kaybetmenin üzüntüsünü, derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Belki herkes bilmeyebilir, o alçak 15 Temmuz gecesinde çok önemli bir görev ifa etmiştir" dedi.

Cenaze namazının ardından Altuğ Verdi'nin tabutu, Mezitli Mezarlığı'nda toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)

Rize Emniyet Müdürü hayatını kaybettiRize Emniyet Müdürü hayatını kaybetti