Rize Emniyet Müdürü hayatını kaybetti

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, il merkezine tayinini istediği belirtilen bir trafik polisi tarafından düzenlenen saldırıda yaşamını yitirdi. Saldırıda, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve 1 koruma polisi yaralandı. Rize'ye giden İçişleri Bakanı Soylu, "Çok sevdiğimiz, aynı zamanda gelecekte çok iyi bir yöneticilik yapacak arkadaşımızı kaybettik" dedi. Soylu'nun açıklama sırasında gözlerinin dolduğu görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, makam odasında polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti. Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve Verdi'nin koruma polisi yaralanırken Sarıcaoğlu gözaltına alındı. Rize'ye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yetkililerle görüştükten sonra açıklama yaptı. "Üzüntümüz büyük" diyen Soylu, "Çok sevdiğimiz, aynı zamanda gelecekte çok iyi bir yöneticilik yapacak arkadaşımızı kaybettik" diye konuştu.

Rize Emniyet Müdürlüğü Altuğ Verdi'yle görüşen trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, silahını aldıktan sonra Altuğ'un makamına dönerek ateş açtı. Saldırıda Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve Verdi'nin koruma polisi yaralandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Altuğ Verdi, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

YILDIRIM: YAKIN KORUMALIĞIMI YAPMIŞTI

Türk-İş'i ziyaret eden TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Benim de yakın korumalığımı yapan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, maalesef bir polis memurunun saldırması sonucu hayatını kaybetti. Yaralanan görev arkadaşları var. Emniyet Müdürümüze Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına da başsağlığı diliyorum" dedi.

ÇEBER: GÖRÜŞMEDEN SONRA SİLAHLI ALIP ANİ ŞEKİLDE MAKAMA GİRMİŞ

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Kemal Çeber, "Çok sevilen, çok başarılı hepimiz kardeşi, dostu Altuğ müdürümüz şehit olmuştur. 2 arkadaşımız yaralıdır. Biri Personel Şube Müdürümüz biri de Altuğ müdürümüzün koruması" dedi.

Saldırıyı gerçekleştirenin trafik polisi olduğunu söyleyen Kaçar, "Olayı gerçekleştiren de maalesef Derepazarı ilçemizde görevli trafik polisi arkadaşımız. Bugün emniyetin görüş günü, Altuğ müdürümüz arkadaşlarla görüşüyor, o arkadaşla da görüşüyor. Görüşmeden sonra dışarıya çıkıyor, silahı aldıktan sonra ani şekilde makama geri dönüyor ve hiçbir şey demeden Altuğ müdürümüz ve personel şube müdürümüzü, sonra içeriye müdahale için giren koruma arkadaşımızı yaralıyor" diye konuştu.

Olayın gerekçesinin tayin olduğu iddiası sorulan Kaçar, "İlk gelen söylenen burada üniversite kazanmış, il merkezine gelmek istemiş. Sanıyorum buraya uygun görülmemiş, konuyu görüşmeye gelmiş, muhtemelen istediği sonucu alamadı. Ben ona da polis memuru diyemiyorum, o hainle ilgili de bir şeyler sorduk. Bu sıkıntısının dışında sessiz, sakin, kendi halinde olarak bilenen birisi. Ama bunun cezasını çekecek" dedi.

SOYLU: GELECEKTE ÇOK İYİ YÖNETİCİLİK YAPACAK BİR ARKADAŞI KAYBETTİ

Rize'ye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyla ilgili bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı. Konuşması sırasında gözleri dolan Soylu, "Ercan Polat kardeşimizin müdahalesi devam ediyor. Üzüntümüz büyük. Çok sevdiğimiz, aynı zamanda gelecekte çok iyi bir yöneticilik yapacak arkadaşımızı kaybettik" dedi.

Basın mensuplarının soruları üzerine saldırganın ilk ifadesini verdiğini belirten Soylu, şunları söyledi:

"İlk ifadesini verdi. Ama ilk ifadesinin üzerinden değerlendirme yapmak çok doğru olmaz. Bugün emniyette görüş günüydü. Personelle ilgili birtakım talepler söz konusuysa bu görüşmeler yapılır. Saat 14.00 sıralarında görüşme yapılıyor, görüşmeden sonra ayrılıyor, sonra ani bir hareketle silahını alıp İl Emniyet Müdürümüze bu saldırıyı gerçekleştirdi. Bundan sonrası başsavcılığımızın meselesidir."

Verdi'nin TBMM Başkanı Yıldırım'ın korumalığını da yaptığını dile getiren Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da İstanbul'da mukim olduğu ilçenin de emniyet müdürlüğünü yaptı. Meclis Başkanımız Binali Bey'le de mesai arkadaşlığı yaptı" diye konuştu.

Altuğ Verdi

ALTUĞ VERDİ KİMDİR? 

1989 yılında Polis Koleji'ni bitiren Verdi, 1993 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu.

Verdi, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı'nda değişik rütbelerde görev yaptı.

Verdi, Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Kısıklı’daki özel konutunun da emniyet amirliği görevinde bulunmuştu.

28 Aralık 2016'da 1'inci Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi eden Verdi, 19 Ağustos 2017'de Rize Emniyet Müdürü olarak atandı. (HABER MERKEZİ)