45 günde 5 belediye saldırısı!

Yerel seçime gidilirken 45 gün içinde 5 belediyede silahlı saldırı yaşandı. Son olarak bugün Çukurova Belediyesi'nde yaşanan saldırı sonucu iki kişi hayatını kaybetti...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye yerel seçime hazırlanırken son iki ayda 5 belediyeye silahlı saldırı gerçekleştirildi! Olayların ortak noktası ise saldırganların seslerini belediye başkanlarına duyuramaması gibi görünüyor. En azından önemli bir bölümünde durum böyle...

Adana'nın Çukurova Belediyesi, Yalova Belediyesi, Körfez Belediyesi, Esenyurt Belediyesi, Konya Çumra Belediyesi silahlı saldırıya uğrayan belediyeler...

Çukurova Belediyesi'nde saldırı: 2 kişi hayatını kaybettiÇukurova Belediyesi'nde saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti

ÇUKUROVA BELEDİYESİ: 2 ÖLÜ

Bugün akşam saatlerinde CHP'li Adana Çukurova Belediyesi'ne silahla giren bir kişi Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ve zabıta komiseri Habil Akmaz’ı öldürdü. Olayda 1 kişi ise yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren eski zabıta amiri olan ve rütbesi alındıktan sonra zabıta memuru olarak görev yapmaya devam eden Ahmet Altuğ olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Altuğ'un henüz neden böyle bir eyleme giriştiği öğrenilmezken emniyetteki sorgusu sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞEMEYİNCE...

Bir sonraki olay ise önceki gün CHP'li Yalova Belediyesi'nde yaşandı. 43 yaşındaki Ö.D., belediye penceresine tabancayla ateş açtı. İddiaya göre Ö.D., belediyeden kiralayarak işlettiği tekstil atölyesinin iflas etmesi nedeniyle Belediye Başkanı Vefa Salman ile görüşmek için geldiği kurumda olumsuz yanıt alınca pencereye tabancayla ateş etti. Ö.D.'nin de emniyetteki sorgusu sürüyor.

AK PARTİLİ KÖRFEZ BELEDİYESİ

Geçtiğimiz Salı günü ise bir başka silahlı saldırı olayı Kocaeli'ye bağlı AK Partili Körfez Belediyesi'nde yaşandı. Körfez Belediyesi'nde şoför olarak görev yaptığı öğrenilen 39 yaşındaki İ.Ç., hizmet binasına arka kapıdan girip muhasebe servisine giderek avans istedi. İddiaya göre, daha önce de avans aldığı için isteği kabul edilmeyen İ.Ç., belediye başkan İsmail Baran'la görüşmek üzere makam odasının bulunduğu kata çıktı. Baran'ın makamında olmadığını öğrenmesi üzerine 3. kata çıkan İ.Ç., kuru sıkı tabancayla bir el havaya ateş açtı. Emniyette işlemleri biten İ. Ç., savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANIN MAKAM ARACINA SALDIRI GİRİŞİMİ

AK Partili Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin makam aracına 23 Kasım tarihinde silahlı saldırı girişimi yaşandı. Olay iddiaya göre şöyle gelişti: Başkan Alatepe cuma namazında olduğu sırada kendisine gösterilen yerde satış yapmak istemediği ileri sürülen bir işportacı, makam aracına doğru yöneldi. Saldırı girişiminde bulanan kişi, gözaltına alındı. Gözaltı sırasında gözaltına alınan kişinin üzerinden silah şarjörü çıktığı öğrenildi.

Cami çıkışında konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Alatepe ise 'Esenyurt’ta vergisiz satış yapılamayacağını' söyleyerek, "Vergiyi vermeden gelip tahta açmalarını, seyyar satıcılık yapmalarını istemiyoruz” dedi.

AK PARTİLİ BAŞKAN SİLAHLI SALDIRIDA YARALANDI

22 Ekim'de ise Konya Çumra'nın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Oğuz silahlı saldırıya uğradı. Oğuz, saldırıda ayağından yaralandı. Silahlı saldırıda bulunan kişi gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Olaydan sonra başkan Oğuz açıklama yaparak, saldırganın belediyeye ait arsayı tehdit yoluyla kendisinin gibi göstermeye çalıştığını söyledi. (HABER MERKEZİ)