İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kültürpark protestosu

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Kültürpark'ın Tınaztepe Üniversitesi'ne tahsis edilmesini protesto etti. Platform sözcüsü Erol Akcan, "İZFAŞ binasının Tınaztepe Üniversitesi'ne tahsis etmenizi kabul etmiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleşen belediye meclis toplantısında Kültürpark Platformu, Kültürpark’ta yer alan eski İZFAŞ hizmet binasının Tınaztepe Üniversitesi’ne 3 yıl süreyle bedelsiz tahsis edilmesini protesto etti.

'TAHSİSİ KABUL ETMİYORUZ'

Kültürpark Platformu Sözcüsü Erol Akcan, kararı eleştirerek söz istedi. Platform üyeleri bu esnada “Kültürpark Halkındır, Halkın Kalacaktır” yazılı pankart açtı.

Akcan, "Hiçbir şeyi sabote etmek gibi bir niyetimiz yok. Kültürpark'la ilgili bir derdimiz var. Derdimizi sizin dışınızdaki meclis üyeleriyle de paylaşmak istiyoruz. İzmir’le ilgili bir toplantı yapıyorsanız bizi dinlemek zorundasınız. Kültürpark Platformu'nu siz tanımıyorsunuz ama İzmir halkı tanıyor. İZFAŞ binasının Tınaztepe Üniversitesi'ne tahsis etmenizi kabul etmiyoruz" dedi.

KOCAOĞLU: BURADA ÜYELER DIŞINDA KİMSENİN KONUŞMA HAKKI YOK

Kocaoğlu ise söz isteyen Akcan’a “Kültürpark diye bir platformu tanımıyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ayda gezmiyor. Böyle bir dileğiniz varsa konuşmak için randevu alırsınız. Bugüne kadar benden bir randevu istemediniz. İstiyorsanız geleceksiniz. Ben CHP, AKP, MHP gruplarının sözcülerini toplayacağım orada derdinizi anlatacaksınız" diye konuştu.

"Bu mecliste meclis üyelerinin dışında kimsenin konuşma hakkı yoktur" diyen Kocaoğlu, "Burası ayrı bir çalışma yeridir. Randevu isterseniz randevu veririm. İstemezseniz de burada sizi konuşturmam, konuşturamam. Çünkü bu yanlıştır" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerinde Akcan da, "Usul açısından doğrudur. Bizim derdimiz ortadadır. Biz de bu sözünüzü randevu olarak kabul ediyoruz" diyerek randevu için talepte bulundu.