Şule Çet'in ağabeyi: Madem iki kişi var, diğeri nerede?

Ankara'da bir plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybeden Şule Çet'in tırnaklarından alınan doku örneklerinin iki kişiye ait olduğu ortaya çıktı. Çet'in ağabeyi Şenol Çet, "Artık yeter. Bir an önce tüm gerçeklerin açığa çıkmasını istiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara'da bir plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybeden 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet'in tırnaklarından alınan doku örneklerinden birinin tutuklu sanık Berk Akand'a ait olduğu kesinleşti.

Şule Çet'in ağabeyi Şenol Çet olayın gerçekleştiği 29 Mayıs'tan bu yana adalet mücadelesi verdiklerini belirterek kardeşinin tırnaklarındaki ikinci dokunun kime ait olduğunun bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi.

'BU BİR İNTİHAR DEĞİL, CİNAYET'

Olayın gerçekleştiği ilk günden bu yana "bu bir intihar değil cinayet" dediğini ifade eden ağabey Çet, "En başından beri söylediğimin hâlâ da arkasındayım. Çıkan sonuçlara göre de bu dokuların bir kişiye ait olmadığı ortaya çıktı. İntihar olmadığı da ortaya çıkmış oldu. İki DNA'ya rastlandığı gözüküyor. Diğerinin kime ait olduğu belli değil. Madem orada iki kişi var, birisi belli, diğeri neden ortaya çıkmadı?" diye konuştu.

'BİR SÜRÜ İHMALSİZLİKLER YAŞANDI'

Olayın yaşandığı andan bu güne zorlu bir süreç yaşadıklarını ifade eden Çet, "Çok zor bir süreç yaşıyoruz. Hayatımıza kaldığımız yerden devam etmek zorundayız ama olayın ardından bir sürü ihmaller yaşandı. Süreç uzadı. Biz bunun bir an önce çözülmesi için mücadele ediyoruz ve bir an önce çözülmesini istiyoruz. O zamandan bu yana avukatımız Umur (Yıldırım) Bey yanımızdaydı. Tüm basın mensupları, Kadın Meclisi'ndeki kişiler, devletimizin yardımlarıyla bu sürece kadar gelindi. Daha da iyi bir şekilde gerçeğin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Sorumluluğu bulunan kişilerin en ağır şekilde ceza almalarını istiyoruz" diye sözlerini sürdürdü.

'ADALET SÜRECİNİN ETKİLENMEMESİNİ İSTİYORUM'

Sanıkların ekonomik durumunun iyi olmasından dolayı dava sürecinin etkilendiğine dair yapılan yorumları kendisinin de gördüğünü ifade eden Çet, "Karşıdaki kişileri hiç tanımıyorum. Maddi durumları yerinde mi bilmiyorum. Bu şekilde söylentiler var. Böyle bir şey varsa da adalet sürecinin etkilenmemesini istiyorum. Artık yeter! Tüm sürecin, bir an önce tüm gerçeklerle açığa çıkmasını istiyorum. Hak ettikleri cezayı bir an önce çekmelerini talep ediyorum" diye konuştu.