Eren Keskin, Martin Ennals Ödülü için aday

Dünyanın önde gelen ödüllerinden birisi olarak görülen Martin Annels Ödülleri’nde 2019 için üç insan hakları savunucusu finalist oldu. Finalistlerden biri de avukat Eren Keskin. Ödül 13 Şubat 2019 tarihinde İsviçre’nin Cenevre kentinde sahibini bulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Uluslararası Af Örgütü’nün Genel Sekreterliği’ni yapmış olan Martin Ennals anısına her yıl verilen insan hakları ödülü için finalistler belli oldu. Ödüle 3 insan hakkı savunucu aday oldu. Üç finalistten biri de Türkiye’den avukat Eren Keskin.

Ödül komitesi Eren Keskin'in Türkiye’de azınlıkların hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için yıllardır mücadele ettiğini ve Özgür Gündem gazetesine destek verdiği için 12 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirtti. Diğer finalistler ise Kolombiya’dan M. Marino Cordoba Berrio ve Papua Yeni Gine’den M. Abdul Aziz Muhamat.

İnsan haklarının savunulmasında içten özveri gösteren, hapsedilme, işkence tehdidi altında çalışan kişilere verilen ve dünya çapındaki insan hakları savunucularına koruma sağlamayı amaçlayan Martin Ennals Ödülü 13 Şubat 2019’da İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenecek olan törenle verilecek.