'Galatasaray Meydanı'ndan vazgeçmeyeceğiz'

Kayıplarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’na gitmek isteyen Cumartesi Anneleri yine engellendi. Fehmi Tosun ve Hüseyin Aydemir’in akıbetini soran anneler, Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.   

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelmek isteyen Cumartesi Anneleri, 708’inci hafta da polis tarafından engellendi. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde bir araya gelen Cumartesi Anneleri, yine ablukaya alındı.

Bu haftaki açıklamada 19 Ekim 1995’te gözaltına alınarak kaybedilen Fehmi Tosun ve Hüseyin Aydemir’in akıbetini sordu. Polisin abluka altına aldığı eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP)Milletvekili Ali Kenanoğlu, Oya Ersoy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu destek verdi.

Açıklamayı Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak yaptı. Her hafta Galatasaray’da gerçekleştirdikleri basın açıklamalarının anayasaya aykırı bir şekilde yasaklandığını ifade eden Ocak, “Kamu gücünü kullanan bütün organların ortak amacı, temel hak ve özgürlüklerin korunması ilkesi olmasına rağmen devleti yönetenler, kamu gücünü ve imkanlarını bize karşı nefretin ve şiddetin aracı olarak kullanmaktadır” dedi.

'ARAMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Galatasaray Meydanı’na izin vermeyenleri kınadığını belirten Hanım Tosun da, “Neden Cumartesi Annleri’nden korkuyorsunuz? Biz kimseye zarar vermedik. Neden 23 seneden sonra Galatasaray’ı yasakladılar? Neden bizi buraya tıktılar? Hukuktan birazcık bahsediyorsanız bizi buraya tıkamazdınız. Biz sadece Galatasaray’ı istiyoruz. Bizim kimseye karşı nefretimiz yok. Bize bir mezar taşı verene kadar, failler yargılanana kadar bundan vazgeçmeyeceğiz. Biz ne kayıplarımızdan ne de Galatasaray’dan vazgeçmiyoruz” diye konuştu. (Kaynak: MA)