Erkek işçilere 'toplumsal cinsiyet eşitliği' eğitimi

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın kadın üyeleri, sendikanın kendilerine verdiği “toplumsal cinsiyet eşitliği” eğitimi için “Bunları asıl erkeklere anlatmanız lazım” deyince sendika erkek üyelerine de toplumsal cinsiyet eşitliği anlatmaya karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Birleşik Metal-İş Sendikası, üyelerine verdiği düzenli eğitimler çerçevesinde kadın üyelerine toplumsal cinsiyet eşitliği anlatıyordu. Kadın üyeler, “Bunları asıl erkeklere anlatmanız lazım. Biz zaten toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemini yaşayarak öğreniyoruz” deyince sendika yönetimi erkek üyelerine de “toplumsal cinsiyet eşitliği” eğitimi verme kararı aldı.

Sendikanın erkek üyeleri, ilk “toplumsal cinsiyet eşitliği” eğitimini 15-19 Ekim tarihleri arasında alacaklar. Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadının kamusal alanda yaşadığı sıkıntıların temelinde yatıyor. Bunun önüne geçmek için toplumda farkındalık oluşturmak gerekiyor. Yönetim Kurulumuz tüm üyelerimizde bu farkındalığın oluşması için bu kararı aldı" dedi. (DUVAR)